- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
De la o emisiune la alta, chef Nicolai Tand ne surprinde cu ideile sale culinare pe care le pune în practică în platoul de la Super Neatza.
În ediția din 23 februarie 2022, a matinalului, chef Nicolai Tand, a preparat mai multe rețete cu influențe asiatice printre care și o rețetă mai simplă, dar delicioasă de salată de crudități cu pui. ”Voi face o saltă cu pui cu multe verdețuri. Voi pune și mango, ardei, morcov, castravete toate crude. Voi mai face apoi orez fiert și după aia prăjit, pe care am să-l fac cu ceapă, ou și carne de rață”, a spus Nicolai Tand.
Citește și: Corn Dog în crustă din fulgi de porumb. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 16 februarie 2022
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi o astfel de salată rapidă și delicioasă. dar și foafrte sănătoasă.
Salată de crudități cu pui - Ingrediente
Avem nevoie pentru această rețetă de salată, pe lângă carnea de pui și crudități și de un dressing delicios cu gust dulce-acrișor.
Ingrediente pentru salată:
- 500 gr piept de pui dezosat
- 2 morcovi
- 1 ardei verde
- 1 ardei roșu
- 1 castravete
- 1 mango
- 1 legătură de ceapă verde
- sare și piper
Citește și: Salată orientală. Rețeta clasică, cu maioneză
Ingrediente pentru dressing:
- sos de pește
- sos de soia
- suc de morcovi
- piure de mango
- sare și piper
- ulei de susan
- semințe de susan
- suc de lămâie
- puțin zahăr
Salată de crudități cu pui - mod de preparare
Începem cu prepararea pieptului de pui care necesită fierbere și răcire. Așadar, punem pieptul de pui la fiert în apă cât să fie bine acoperit și îl lăsăm să se pătrundă bine, înlăturând spuma care se formează la suprafață. Adăugăm și puțină sare și piper pentru a-i desăvârși gustul.
După fierbere, scurgem pieptul de pui, îl lăsăm să se răcească și îl tăiem, sau rupem, în fâșii. Păstrăm fâșiile din pieptul de pui într-un bol, acoperite cu un șervețel umezit în supă, pentru a nu se usca.
Morcovii curățați, castravetele, mango, de asemeni curățat și ardeii îi tăiem în fâșii aproximativ egale cu cele din piept de pui. Apoi amestecăm într-o salatieră toate aceste ingrediente.
Pentru prepararea dressingului, oprim puțin morcov și puțin mango și le trecem prin blender, transformându-le într-un piure dulce. Peste acest piure adăugăm câte puțin sos de pește, sos de soia, ulei de susan și suc de lămâie. Adăugăm din aceste ingrediente și gustăm până când obținem gustul care ne place. Asezonăm dressingul cu sare, piper, dar și puțin zahăr brun și îl adăugăm peste pieptul de pui și cruditățile din salatieră. Adăugăm și ceapă verde, tocată mărunt și putem servi delicioasa salată de crudități cu piept de pui.
Este o salată fresh, absolut delicioasă care poate fi servită și ca aperitiv, dar și lângă o garnitură de cartofi, de orez, etc.
Pentru mai multe detalii despre modul de preparare al salatei, dar și pentru a descoperi ce rețeta a mai gătit chef Nicolai în cadrul emisiunii, accesați materialul video de mai sus.
Ce nu știm despre copilul nostru, în funcție de vibrația interioară. Numerologul Corina Stratulat vine cu sfaturi... Gogoși cu iaurt și trei sosuri de ciocolată. Rețeta lui Vlăduț la Super Neatza, 25 februarie 2022...