Având ca ingredient principal pieptul de pui, chef Nicolai Tand a preparat în ediția din 19 ianuarie 2022 a emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani, două rețete absolut delicioase: Sandviș cu șnițel de pui și Paste cu pui.
Aluatul pentru paste este unul foarte simplu, doar din făină cu apă. Șnițelele sunt preparare într-o crustă crocantă de pesmet cu parmezan, iar sosul cu care acestea sunt servite este unul demențial.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii de preparare pentru a vă răsfăța și voi familia cu așa delicii culinare de nerefuzat.
Citește și: Ce se poate întâmpla atunci când mănânci prea mult unt de arahide: avantaje și dezavantaje
Sandviș cu șnițel de pui și Paste cu pui și sos japonez - Ingrediente
- Pentru șnițele de pui:
- piept de pui
- sare și piper
- ouă
- lapte
- pesmet panko
- parmezan
- ulei și unt
- Pentru sos japonez:
- pastă de ardei iute
- unt de arahide
- sos de soia
- ketchup dulce
- Pentru paste:
- făină și apă
- În plus:
- pâine
- castraveți
Citește și: Ce se întâmplă cu digestia dacă mănânci unt de arahide. Specialiștii au spulberat toate miturile
Sandviș cu șnițel de pui și Paste cu pui și sos japonez - Mod de preparare
Se începe cu pregătirea aluatului pentru paste care necesită un timp de relaxare, apoi modelarea pastelor și uscarea acestora.
Aluatul se prepară foarte simplu. Se pune cantitatea dorită de făină într-un bol, apoi se toarnă, treptat, apă și se amestecă până când rezultă un aluat compact. Aluatul se împachetează în folie și se lasă la odihnit 30 de minute. Apoi se întinde în foi subțiri și se decupează în fâșii. Fâșiile de aluat se așază pe hârtie de copt și se lasă la uscat 2-3 ore. Pentru urgentarea uscării se poate folosi cuptorul la temperatură medie cu ventilație.
Cum se prepară șnițelele de pui
Pieptul de pui se feliază subțire și se asezonează cu sare și piper. Într-un bol se amestecă 2-3 ouă cu un praf de sare și 100 ml de lapte. Se adaugă și 1-2 linguri de făină. În alt bol se pune făină, iar în al treilea se amestecă pesmet cu parmezan răzuit.
Se pune o tigaie cu uleiul la încins. Feliile de carne se trec prin făină, apoi prin compoziția de ouă și la final prin amestecul de pesmet cu parmezan. Se rumenesc în uleiul încins întorcându-le de pe o parte pe cealaltă. Se mai adaugă în tigaie și câte un cub mic de unt.
Cum se prepară sosul japonez
Sosul japonez este unul absolut delicios care se folosește și pentru sandvișurile cu șnițele, dar și pentru servirea pastelor.
Se prepară foarte simplu amestecând într-un bol toate ingredientele din listă. Se adaugă pe rând din aceste ingrediente în timp ce se amestecă, până când se obține gustul dorit.
Cu acest sos se tartinează feliile de pâine pentru sandvișuri. Se presară peste feliile tartinate cu acest sos, ceapă verde tocată mărunt. Apoi se așază șnițelul de pui și se asamblează sandvișul.
Pentru prepararea rețetei de paste, se fierb pastele în apă cu sare, în modul clasic. Apoi se scurg și se trec prin jet de apă rece. Se adaugă fâșii de castraveți proaspeți, fâșii din șnițele de pui și rondele de ceapă verde.
Citește și: Paste cu sos ragu de pește, rețeta lui Chef Vincenzo Aiello la Neatza de Weekend, 21 noiembrie 2021
Pentru servire, pastele se trec prin deliciosul sos japonez.
Spor și poftă bună!
Cum ne influențează cifra destinului în alegerea job-ului potrivit. Ce ne spune numerologul Corina Stratulat... Ce produse au comandat Răzvan și Dani din hypermarketul online Freshful by eMAG, pentru provocarea „Am / N-am” jucată în...