Antena Căutare

Se redeschid bisericile! Nu este permisă sărutarea icoanelor. Ce reguli sunt impuse credincioșilor

În biserici, accesul este permis doar pentru rugăciune individuală și spovedanie. Lăcașurile de cult vor fi deschse zilnic pentru a se evita aglomerația credincioșilor la slujbele de sâmbătă și duminică.

Spovedania și citirea unor rugăciuni în biserică se va face cu programare din timp, pentru a evita aglomerările de persoane.

Sfânta Împărtășanie a fost amânată pentru prima dată după 200 de ani.

Decizie istorică în vreme de pandemie: Sfântul Sinod a decis ca împărtășirea comună a credincioșilor să fie amânată.

România a intrat în stare de alertă pentru 30 de zile. Deplasarea în interiorul localității, permisă fără declarație

La slujba de botez și la cununia religioasă pot participa maximum 16 persoane. Sunt incluși și slujitorii bisericii.

Aceştia vor respecta în biserică distanţa de 2 m. Nu se va săvârşi Taina Botezului pentru mai mulţi copii odată. După fiecare Botez, cristelniţa se va goli de apă şi se va dezinfecta. La Cununie, paharul comun („paharul mântuirii”) se va oferi doar mirelui şi miresei (conform rânduielii Slujbei Sfintei Cununii).

BOR: Se recomandă vârstnicilor, celor cu probleme majore de sănătate și celor din grupele de risc sporit să rămână acasă în timpul săvârșirii slujbelor.

Persoanele care au acces în biserică, pentru rugăciune individuală şi spovedanie, vor respecta distanţa de 2 m, așteptând pe un singur rând. Distanța de 2 m între două persoane urmează a fi respectată de la intrarea în biserică până la părăsirea ei.

Cum se va face deplasarea în afara localităților, după 15 mai! Care vor fi singurele motive permise! Nelu Tătaru, clarificări!​

Folosirea măștilor de protecție este obligatorie pentru toți participanții la slujbe, cu excepția slujitorilor bisericești care rostesc rugăciuni, predică sau cântă la strană.

Urmărește clipul video de mai sus din emisiunea „Neatza cu Răzvan şi Dani” ca să afli mai multe detalii despre acest subiect!

Marea liberare a "lovit" echipa de la Neatza cu Răzvan și Dani. Uite ce meserii și-au atribuit pe timp de rela... Râzi cu lacrimi, nu glumă! Concurs cu baloane la Neatza cu Răzvan și Dani, alături de băieții de la Noaptea Târziu: &quo...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x