La Super Neatza se gătesc rețete din toate categoruiile atât pentru deliciul matinalilor cât și pentru inspirația telespectatorilor pasionați de arta culinară. În ediția din 14 martie 2022 a matinalului, Cătălin Rizea a preparat o rețetă de supă cremă de ciuperci cu crutoane aromate și brownie cremos.
Supa cremă de ciuperci face parte din categoria rețetelor de post, însă desertul este preparat cu unt și lapte, este destinat celor care nu țin post. Urmăriți mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi cele două rețete delicioase, din bucătăria lui Cătălin Rizea.
Citește și: Supă de roșii cu tăieței. Cum să obții un preparat perfect
Supă cremă de ciuperci cu crutoane aromate și brownie cremos - Ingrediente
Ingredientele pentru ambele rețete fac parte din categoria ingredientelor simple și foarte accesibile, pe care le găsiți în orice magazin alimentar sau în piață.
Pentru supa cremă de ciuperci:
- 500 gr ciuperci champignon
- 1 ceapă medie
- 1 cartof
- 3-4 căței de usturoi
- 3-4 linguri de ulei de măsline
- 750 ml supă de legume, sau apă
- 200 ml smântână de gătit, vegetală
- sare și piper
- pătrunjel verde
Pentru crutoane aromate:
- 1/2 pâine albă
- ulei de măsline
- condimentele preferate
Pentru rețeta de brownie cremos:
- 4 ouă mari
- 150 gr zahăr
- 250 gr unt cu 82% grăsime
- 400 gr ciocolată amăruie (min 55% cacao)
- 150 gr făină
- 1 vârf de linguriță cu sare
- 2 lingurițe esență de rom
Supă cremă de ciuperci cu crutoane aromate și brownie cremos - Mod de preparare
Începem cu pregătirea ingredientelor pentru supa cremă, dar și cele pentru desertul brownie.
Cum se prepară supa cremă din ciuperci
Se curăță ciupercile, se șterg bine cu hârtie absorbantă, umezită, apoi se toacă mai mărunt, păstrând și câteva ciuperci întregi pentru decorul final.
Citește și: Supă cremă de ardei capia. Rețetă de post preparată de Chef Radu Darie la Super Neatza, 10 martie 2022
Se curăță ceapa, și usturoiul, se toacă mărunt și se pun la călit în ulei încins. Se lasă până încep să se pătrundă. Se adaugă ciupercile tocate și se amestecă bine, pe foc, până încep să se pătrundă și acestea. Se mai adaugă câte un strop de supă, să nu se ardă. Se presară peste ele sare și piper, apoi se adaugă supa de legume, fierbinte. Tot acum se adaugă și cartoful curățat și tăiat în cuburi. Se mai fierb ingredientele pentru aproximativ 15 minute, apoi se trec prin blender. Se adaugă smântâna lichidă și se mai fierb împreună pentru 2-3 clocote.
Între timp se prepară și crutoanele aromate. Se taie pâinea în cuburi mici care se așază în tavă și se stropesc cu ulei de măsline. Se presară condimentele preferate și se dau la cuptor la 200 de grade celsius, pentru 12-15 minute.
Pentru servit supa cremă, se feliază ciupercile oprite și se rumenec la tigaia cu ulei, usturoi și pătrunjel verde. Se vor adăuga deasupra supei creme, împreună cu crutoanele aromate, în timpul servirii.
Cum se prepară brownie cremos
Mai întâi pornim cuptorul la 180 grade.
Într-un vas, la bain marie, topim untul împreună cu jumătate din cantitatea de ciocolata ruptă în bucăți mici, şi le amestecăm până la omogenizare.
Adăugăm și esența și lăsăm compoziția de ciocolată să se tempereze puțin, timp în care ne ocupăm de celelalte ingrediente.
Citește și: Tort cu ciocolată și vișine din vișinată. Rețeta lui Vlăduț la Super Neatza, 18 februarie 2022
Spargem ouăle într-un bol și le amestecăm cu zahărul și un praf de sare. Adăugăm compoziția de ciocolată, caldă și esența și încorporăm făina cernută. Amestecăm bine toate aceste ingrediente și întindem compoziția de brownie în tava tapetată cu hârtie de copt. Adăugăm și restul de ciocolată ruptă în bucăți mai mici și coacem prăjitura pentru 25-30 de minute, la 180 de grade Celsius.
Prăjitura este mai delicioasă servită ușor caldă, cu o cupă din înghețata preferată.