Antena Căutare

Super Neatza, 28 martie 2023. Cum să economisești energie în bucatărie. Sfaturile specialiștilor Enel

În ediția Super Neatza din 29 martie 2023, Nicolai Tand a prezentat o serie de sfaturi utile pentru a face economie de energie în bucătărie. Iată care sunt acestea.

colaj foto Nicalai Tand, Răzvan Simion și Dani Oțil, smart pe energie Galerie
În ediția Super Neatza din 29 martie 2023, Nicolai Tand a prezentat o serie de sfaturi utile pentru a face economie de energie în bucătărie. Iată care sunt acestea. | Super Neatza / Antena 1

Facturile la energie ne dau mari bătăi de cap în ultima perioadă, așa că experții din domeniu ne oferă o serie de sfaturi prețioase. Se tot vorbește în ultima vreme despre economia la energie, așa că specialiștii Enel ne oferă o serie de sfaturi utile pentru a face economie de energie în bucătărie.

Cum putem face economie de energie în bucătărie

În ediția din 28 martie 2023, Nicolai Tand a prezentat câteva sfaturi demne de luat în calcul când vine vorba să facem economie la energie în bucătărie.

Atunci când avem de fiert anumite ingrediente pentru mâncare, se recomandă să facem asta în timp ce capul este pus pe oală. Aburul va rămâne în oală și automat, și ingredientele vor fierbe mai repede, astfel, consumi mai puțină energie.

Un alt sfat prețios este legat de folosirea aceluiași ochi de aragaz când avem de gătit mai multe feluri de mâncare. Te poți organiza în așa fel încât să gătești pe același ochi de aragaz pentru că el fiind deja încins, nu trebuie să mai aștepți până să se încălzească iar. La fel se poate proceda și în cazul în care gătim ceva la cuptor.

Dacă vrei să afli și mai multe sfaturi despre cum ai putea să consumi energia în mod responsabil sau cum ai putea eficientiza consumul, trebuie să știi că Enel pune la dispoziție platforma Electripedia. Motto-ul platformei este „Fii smart pe energie!” și aici găsești zeci de metode utile care explică cum se poate scădea consumul energetic.

„Vin sărbătorile și vreau să te învăț să fii pe economie în bucătărie. Cum să economisești energia în bucătărie. Vreau să-ți dau 2 sau 3 tipsuri în bucătărie pentru că e important. Ăsta e primul lucru. În momentul în care fierbi într-o oală mai multă apă și vrei să fierbi cartofi, cum am eu acum, îi pun capacul. În momentul în care e pus capacul, aburul rămâne în interior și se fierbe mult mai repede. Automat, e timp mai puțin”, a spus Nicolai Tand.

Concursul Enel. Cum poți câștiga un aparat de aer condiționat

Echipa Enel a pus la bătaie și un premiu pentru utilizatorii responsabili de energie. Iată cum poți câștiga un aparat de aer condiționat!

Tot ce trebuie să faceți este să intrați pe smartpeenergie.a1.ro, dezvăluiți care sunt soluțiile dumneavoastră de a face economie la energie, iar cel mai creativ răspuns va fi premiat cu un aparat de aer condiționat, cu serviciu de instalare inclus.

Perioada de desfășurare a concursului este de 5 zile, iar înscrierile se pot face zilnic, cu câte un câștigător în fiecare zi. Accesați smartpeenergie.ro pentru mai multe detalii.

Super Neatza, 29 martie 2023. Cum putem eficientiza energia într-o locuință. Sfaturile unui specialist ENEL... Gabriela Prisăcariu a defilat într-o rochie extrem de scurtă, în brațe cu micuțul Tiago. Cum a reacționat Dani Oțil...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Campionatele Europene de înot Belgrad 2024 Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 8 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Alex Zlăvog
Hello Chef sezonul 7, 8 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Alex Zlăvog Sambata, 08.06.2024, 15:30
Citește și
x