Antena Căutare

Super Neatza, 31 martie 2023. Cum să păstrăm răcoarea în casă, dar cu un consum redus la energie. Sfaturile specialiștilor Enel

În ediția Super Neatza din 31 martie 2023, Dani Oțil și Florin Ristei au vorbit despre răcirea locuinței pe timp de vară, sugerându-ne ce ar trebuie să facem pentru a nu ne trezi cu facturi mai mari la energie.

Super Neatza, 31 martie 2023. Cum să păstrăm răcoarea în casă, dar cu un consum redus la energie. Sfaturile specialiștilor Enel Galerie
Super Neatza, 31 martie 2023. Cum să păstrăm răcoarea în casă, dar cu un consum redus la energie. Sfaturile specialiștilor Enel | Antena 1

Indiferent despre ce sezon vorbim, facturile la energie sunt la fel de usturătoare dacă nu suntem atenți la câteva aspecte care țin de locuința noastră. Astfel, specialiștii Enel vin în ajutorul nostru și ne sfătuiesc ce să facem ca să ținem sub control costurile ridicate la energie, dar, în același timp, să nu „murim” de cald!

Cum să faci răcoare în casă, dar cu un cost redus la energie. Sfaturi utile de la specialiștii Enel

În ediția din 31 martie 2023, Dani Oțil a vorbit despre o problemă care ne va preocupa, în scurt timp, pe toți și anume, răcirea locuinței pe timp de vară. Deși la prima vedere nu ne-am fi gândit că acest „moft” consumă energie, se pare că inclusiv răcitul locuinței poate cântări greu pe factura ta:

„Vine căldura și nu mai vorbim despre facturile la încălzitul locuinței, dar vor veni facturile la răcitul locuinței și dacă nu avem grijă, s-ar putea să ne usture mai tare decât ca în alți ani!”, a spus matinalul de pe canapeaua de la Neatza cu Răzvan și Dani în ediția din 31 martie 2023.

Așadar, pentru că orice problemă are și o soluție, specialiștii Enel ne sar în ajutor cu o recomandare de care trebuie să ținem cont, pentru că, în caz contrar, ne va costa cu 15% mai mult pe factura de energie a casei.

Astfel, pentru a te răcori fără grija consumului de mâine, specialiștii Enel insistă pe izolarea corespunzătoare a locuinței, chiar și atunci când e vorba despre răcirea ei:

„Specialiștii spun că, dacă nu suntem atenți la izolație, la felul în care este îmbrăcată casa, putem pierde foarte mult la factură. Până la 15% ar trebui să se adauge la factura unei case care nu este suficient de bine izolată, când e vorba de răcit casa, nu doar de încălzit!”, a mai adăugat Dani Oțil în ediția din 31 martie 2023.

În acest fel, un sfat prețios primit din partea specialiștilor Enel și transmis prin vocea lui Dani Oțil ar fi ca, întotdeauna, să ne asigurăm că locuința în care stăm nu va pierde căldură sau răcoare prin pereți, ferestre, acoperiș sau chiar prin pardoseală:

„Este bine să te asiguri că locuința ta nu pierde căldură sau răcoare prin pereți, pod, acoperiș, ferestre, uși sau pardoseală. Mai multe detalii se regăsesc pe Electripedia, platforma special dezvoltată de prietenii de la Enel pentru a descoperi zeci de metode care te ajută să ții costurile cu energia sub control și să păstrezi confortul la tine acasă. În plus, de la Enel îți poți achiziționa și un aparat de aer condiționat eficient energetic și beneficiezi de serviciul de instalare, iar dacă nu-l achiziționezi, poate îl câștigi!”, a mai spus, spre final, matinalul Dani Oțil în ediția din 31 martie 2023.

Concursul Enel. Cum poți câștiga un aparat de aer condiționat

Echipa Enel a pus la bătaie și un premiu pentru utilizatorii responsabili de energie. Iată cum poți câștiga un aparat de aer condiționat!

Tot ce trebuie să faceți este să intrați pe smartpeenergie.a1.ro, dezvăluiți care sunt soluțiile dumneavoastră de a face economie la energie, iar cel mai creativ răspuns va fi premiat cu un aparat de aer condiționat, cu serviciu de instalare inclus.

Perioada de desfășurare a concursului este de 5 zile, iar înscrierile se pot face zilnic, cu câte un câștigător în fiecare zi. Accesați smartpeenergie.ro pentru mai multe detalii.

Gabriela Prisăcariu a defilat într-o rochie extrem de scurtă, în brațe cu micuțul Tiago. Cum a reacționat Dani Oțil... Cum să faci economie la energie și să-ți păstrezi și confortul. Sfaturile din partea specialiștilor Enel, spuse la Super...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x