Antena Căutare

SuperCoders, un proiect pentru copiii care se gândesc la un viitor digital. Răzvan și Dani au discutat pe larg despre el (P)

Cele mai bune lecții pentru copii sunt cele interactive, în care oportunitățile de învățare iau forma unui joc. Un astfel de proiect educativ este SuperCoders, în cadrul căruia copii cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani din toată țara au ocazia să își dezvolte abilitățile digitale. Dezvoltat de Orange România, programul isi propune să îi ajute pe cei mici să descopere și să exploreze limbajele de programare sau industria de gaming, domenii de viitor, pentru care mulți dintre ei se arată deja interesați.

SuperCoders, un proiect pentru copiii care se gândesc la un viitor digital
SuperCoders, un proiect pentru copiii care se gândesc la un viitor digital

Mediul online poate oferi numeroase ocazii de a învăța lucruri noi și exact așa trebuie privit de fiecare părinte care își dorește ce e mai bun pentru copilul lui. SuperCoders, un program de educație digitală organizat de Orange România, a fost dezvoltat exact în această idee. Prin acest program, timpul pe care copiii îl petrec în mediul digital este în același timp distractiv și educativ, o investiție în viitor.

Cum se desfășoară programul SuperCoders, organizat de Orange România

Ajuns la cea de-a VIII-a ediție, SuperCoders este gândit pentru copiii care vor să învețe mai multe despre tehnologiea digitală și cum o pot folosi pentru a crea povești. Pot participa copii din toată țara dacă au vârste cuprinse între 10 și 14 ani.

E un proiect care se desfășoară în trei etape, prima dintre ele constând într-o serie de ateliere online gratuite, susținute de către influenceri cool Ramona Pop Cordoș și Codin Sebastian Pop, fondatorii Creative Monkeyz, dar și Edi Brandabura, sau Sebastian Dobrincu. De la ei, copiii vor afla detalii despre învățarea unui limbaj simplu de programare, secrete din gaming, storytelling sau antreprenoriat în tehnologie.

Toate aceste informații le vor folosi pentru înscrierea în cea de a doua etapă, Concursul Național, pentru care trebuie să își creeze propria poveste în programul Scratch.

Odată înscriși, cei mici au șansasă câștige premii care să îi ajute să se împrietenească și mai mult cu tehnologia, dar și unul dintre cele 50 de locuri gratuite în Academia SuperCoders. Academia reprezintă cea de a treia etapă a programului, în care timp de 12 săptămâni vor parcurge un modul avansat de programare alături de mentori specializați. Desigur, cursurile din cadrul Academiei sunt și ele gratuite. Mai multe detalii poți afla chiar de la Răzvan și Dani.

Înscrierile SuperCoders, până pe 18 noiembrie 2021

Așadar, dacă aveți copii între 10 și 14 ani, pasionați de tehnologie și dornici să descopere noi abilități digitale, îi puteți înscrie în programul SuperCoders. Găsiți toate detaliile de care aveți nevoie pe https://oran.ge/SuperCoders14. Înscrierile sunt deschise până pe 18 noiembrie 2021, deci trebuie să vă grăbiți.

Rețeta lui Vlăduț la Super Neatza, 4 noiembrie 2021 - Pizza cu trei feluri de pește... Fashion House Pallady, pentru o sesiune de shopping „terapeutic” pentru mămici, cu reduceri de până la 70% la branduri p...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x