Live acum
Prime Time 20:23Asia Express - Drumul elefantului

Târgul "100 de Tradiții Românești, de Sfântul Ilie" la Muzeul Național al Țăranului Român

În perioada 19 – 21 iulie 2019, Fundația Kogaion 115 organizează Târgul "100 de Tradiții Românești, de Sfântul Ilie" în curtea Muzeului Național al Țăranului Român.

În perioada 19 – 21 iulie 2019, Fundația Kogaion 115 organizează Târgul "100 de Tradiții Românești, de Sfântul Ilie" în curtea Muzeului Național al Țăranului Român.

Una dintre tradițiile de Sfântul Ilie este că fetele trebuie să alerge goale într-un lan de cânepă, iar apoi merg la culcare și dacă visează cânepă verde înseamnă că vor lua un flăcău, dar dacă vor visa cânepă uscată se vor căsători cu un bărbat văduv.

Cea mai cunoscută legendă este că Ilie a fost un om harnic, dar și aprig în același timp și ispitit fiind de diavol și-a ucis părinții, a ispășit păcatele și apoi i-a cerul lui Dumnezeu să-l ierte și să îi dea un instrument care să îl ajute să se răzbune cumva pentru răul pricinuit.

Acesta a fost ridicat în Cer și a primit carul de foc și biciul de foc și se spune că atunci când fulgeră afară, acesta își omoară dușmanii. Sfântul Ilie este un ocrotitor al recoltelor, este cel care leagă și dezleagă ploile.

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Neatza cu Răzvan şi Dani, nu e panica :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/neatza-cu-razvan-si-dani şi este updatat zilnic cu ştiri. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/neatzacurazvansidani/, iar canalul nostru de YouTube este https://www.youtube.com/user/NeatzaAntena1.

➡️ 😎 Toate ediţiile matinalului Neatza cu Răzvan şi Dani  le găseşti integral pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/4oYQSJo. Poţi urmări şi LIVE emisiunile Antena 1 de pe smartphone, tabletă sau computer. Intră acum! 

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro