Antena Căutare

Tartă cu ciuperci și Vol au vent cu ciuperci. Rețetele lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 8 martie 2022

În ediția din 8 martie 2022, de la Super Neatza cu Răzvan și Dani, chef Nicolai Tand, bucătarul matinalului, a pregătit mai multe preparate pe bază de ciuperci champignon printre care o delicioasă tartă cu ciuperci și un spectaculos aperitiv cu influențe franțuzești: Vol au vent cu ciuperci.

Ciupercile champignon și aluatul foietaj sunt ingredientele de bază pentru rețetele zilei Galerie
Colaj de poze cu rețetele zilei la Super Neatza: tartă cu ciuperci și vol au vent cu ciuperci | Rețeta lui Nicolai Tand la Super Neatza

Chef Nicolai Tand, îndrăgitul bucătar de la Super Neatza, i-a surprins pe carismaticii matilnali cu un meniu delicios pe bază de ciuperci champignon. Astfel, în ediția din 8 martie 2022 a matinalului, Nicolai a preparat patru rețete culinare, una mai delicioasă decât alta. Printre acestea, cele mai adorate au fost o rețetă de tartă cu ciuperci și Vol au vent cu ciuperci.

Sunt rețete simple și delicioase pe care le puteți prepara și voi acasă, răsfățându-i pe cei dragi cu ele. Pentru acestea aveți nevoie ca ingrediente de bază de ciuperci și de aluat foietaj.

Citește și: Tartă cu praz și smântână și tartă cu bacon și suc de roșii, rețetele lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 8 decembrie 2021

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi așa gustări delicioase cu ingrediente simple și la îndemâna oricui.

Tartă cu ciuperci și Vol au vent cu ciuperci - ingrediente

Pentru ambele rețete se folosesc aproximativ aceleași ingrediente care constau în baza preparatelor și umplutură.

Pentru baza celor două preparate:

  • 800 gr aluat foietaj
  • 2 ouă

Pentru umplutură:

  • 600 gr ciuperci champgnon, albe
  • 2 cepe
  • 2-3 căței de usturoi
  • 50 gr unt
  • 1-2 linguri ulei de măsline
  • 250 ml smântână lichidă, de gătit
  • sare și piper, după gust
  • pătrunjel verde

Citește și: Tartă cu legume și brânză. Rețetă de tartă aperitiv

Tartă cu ciuperci și Vol au vent cu ciuperci - Mod de preparare

Se începe cu pregătirea aluatului foietaj, care necesită coacere separată, pentru ambele preparate.

Pentru tartă se așază o foaie de aluat într-o tavă dreptunghiulară, unsă cu ulei și tapetată cu făină. Se presează aluatul de la mijloc spre exterioar pentru a-i da formă de cuvă. Se unge cu ou bătut pe margini.

Pentru prepararea coșulețelor din foietaj, în denumirea lor franțuzeazcă, vol au vent, se întinde aluatul foietaj pe masa de lucru Cu un decupator cilindric se decupează cerculețe din aluat.

La jumătate din cerculețe se decupează interiorul cu un alt decupator cu diametrul mai mic. Cerculețele întregi se ung cu ou bătut.Se așază peste acestea cerculețele decupate și se presează ușor pentru a se lipi. Apoi se ung și acestea cu ou și se așază într-o tavă, pe hârtie de cop sau în forme de brioșe.

Se pun în tavă și decupajele, unse și ele cu ou. Se pun la cuptor atât coșulețele vol au vent cât și aluatul pentru tartă și se coc pentru aproximativ 20 de minute, la 180 de grade Celsius.

Citește și: Rețeta Vol au vent cu cremă de brânză sau Coșulețe din foietaj cu cremă de brânză

Între timp, se prepară ciupercile.

Ciupercile pentru tartă se feliază frumos și se sotează în tigaia cu puțin unt și ulei, dar și un cățel de usturoi strivit. Se asezonează cu sare și piper.

Ciupercile pentru vol au vent se toacă mai mărunt și se trag la tigaie tot în unt cu ulei, împreună cu două cepe tocate mărunt și doi căței de usturoi. Se asezonează cu sare și piper, iar când sunt pătrunse, se adaugă smântâna lichidă. se mai prepară pentru câteva minute în smântână, iar după stingerea focului se adaugă pătrunjel verde, tocat mărunt.

Când aluaturile pentru tartă respectiv vol au vent sunt coapte, se scot din cuptor și se umplu cu ciupercile preparate special pentru fiecare rețetă în parte.

Sunt delicioase ambele variante!

Pentru mai multe detalii despre rețetele: Tartă cu ciuperci și Vol au vent cu ciuperci, dar și pengtru a descoperi și celelalte rețete preparate de chef Nicolai Tand, accesați materialul video de mai sus.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x