Antena Căutare

Rețeta Vol au vent cu cremă de brânză sau Coșulețe din foietaj cu cremă de brânză

Inspirată din bucătăria franțuzească, Rețeta Vol au vent cu cremă de brânză, este simplu de preparat, cu ingrediente puține și perfectă pentru orice masă festivă!

Rețeta Vol au vent cu cremă de brânză sau Coșulețe din foietaj cu cremă de brânză
Vol au vent cu cremă de brânză

Inspirată din bucătăria franțuzească, Rețeta Vol au vent cu cremă de brânză, este simplu de preparat, cu ingrediente puține și perfectă pentru orice masă festivă!


Ingrediente pentru rețeta Vol au vent cu cremă de brânză

  • Pentru coșulețe:
  • 800 g aluat de foietaj
  • 1 gălbenuș de ou
  • 1/2 linguriță lapte
  • Pentru umplutură:
  • 250 g cremă de brânză tartinabilă
  • 300 g brânzeturi sărate: telemea, brânză de burduf, etc.
  • câteva fire de arpagic
  • câteva fire de mărar verde

Mod de preparare pentru rețeta Vol au vent cu cremă de brânză

Pentru preparare coșulețelor din foietaj, întindem aluatul foietaj si cu un decupator cilindric decupăm cerculețe.
La jumătate din cerculețe decupăm interiorul cu un alt decupator cu diametrul mai mic.
Ungem cerculețele întregi cu gălbenuș de ou diluat cu puțin lapte.
Peste cerculețele întregi, așezăm cerculețele decupate și le presăm ușor pentru a se lipi, apoi le ungem și pe acestea cu gălbenuș și le așezăm în forme de brioșe.
Așezăm și decupajele în tavă, unse și ele și presărate cu chimen și le coacem pentru aproximativ 30 de minute, la 180 de grade.
Pentru crema de brânză tocăm ceapa solzișori, iar ardeiul în cubulețe.
Amestecăm crema de brânză cu brânza sărată, apoi adăugăm arpagicul și mărarul, tocate mărunt și omogenizăm compoziția.
Cu un posh cu dui, umplem coșulețele răcite, cu acest amestec.
Decorăm delicioasele Vol au vent cu cremă de brânză, cu fire de arpagic și le servim ca aperitive.

Rețete de colecție: Biscuiți șprițați cu aromă de vanilie și gust de copilărie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Citește și
Ultimele știri
x