Smiley news. Eroii zilelor noastre! Aplauze și mulțumiri pentru taximetristul din Spania care transportă pacienți la spital, gratis

Cătălin Oprişan, redactorul şef de la a1.ro, a prezentat la rubrica "Smiley News", de la Neatza cu Răzvan și Dani, aplauze și mulțumiri pentru taximetristul din Spania care transportă pacienți la spital, gratis.

Un taximetrist din Spania, care transporta acasă, gratuit, pacienții tratați de coronavirus de la un spital din Madrid, a avut parte de o supriză extrem de emoționantă din partea medicilor de la instituția de sănătate.

Aceștia l-au ademenit la spital sub pretextul că se mai externează un pacient. Când a ajuns, însă, bărbatul a fost întâmpinat cu aplauze răsunătoare din partea a zeci de medici aliniați în holul centrului de sănătate Ramon y Cajal din Alcorcon, scrie El Pais.

Smiley News. Cele mai tari farse facute prietenilor în carantină

Șoferului de taxi, care pare să fi izbucnit în lacrimi din cauza emoțiilor, i-a fost înmânat un plic cu rezultatele testelor care arătau că acesta nu a contactat Covid-19, dar și un plic cu bani în semn de recunoștință.

Printre cei care l-au aplaudat pe taximetrist, s-a numărat și viceprimarul consiliului municipal Alcorcon, Jesus Santos Gimeno, care a scris: „Cu solidaritate, vom ieși din asta”.

Videoclipul publicat pe contul de Twitter „ElTaxiUnido” s-a viralizat în scurt timp, fiind distribuit de peste 4 milioane de ori într-o singură zi.

Din primele zile de la introducerea restricțiilor în Spania, în legătură cu pandemia noului coronavirus, profiturile companiilor de taxi au scăzut cu aproximativ 80%, potrivit presei locale.

Totuși, în ciuda scăderii drastice a veniturilor, Federația Taximetriștilor Profesionali din Madrid estimează că șoferii din zonă au transportat acasă, gratuit, cel puțin 75.000 de pacienții tratați de la aproape 300 de centre de sănătate diferite.

Smiley news. Vulpița şi-a făcut de cap pe străzile din Maramureş. Poliţiştii de la Rutieră au filmat momentele inedite​

Spania este în topul celor mai afectate țări din lume din cauza pandemiei de coronavirus de tip nou. Totuși, numărul de decese și cazuri noi de îmbolnăviri pare să încetinească în ultimele zile.

Pentru mai multe informații, urmăriți video-ul de mai sus!

Ultimele știri