Toast de tartar și vongole, rețetele de la Neatza ale lui chef Nicolai Tand

Chef Nicolai Tand a pregătit mai multe preparate, care conțin carne, cartofi, salată, dar şi alte ingrediente delicioase, denumite toast de tartar și vongole.

Chef Nicolai Tand a pregătit mai multe preparate, care conțin carne, cartofi, salată, dar şi alte ingrediente delicioase, denumite toast de tartar și vongole.

500 gr pulpă de vită

1 ceapă albă

1 ceapă roșie

sare și piper

50 gr capere

150 gr castraveți murați

1 legătură de chivas

1/2 legătură de pătrunjel verde

1/2 legătură de mărar

suc de lămâie

ulei de măsline

2-3 linguri de maioneză

00:00

Rețeta Tartar de vită - Mod de preparare

De obicei rețetele de tartar se prepară cu pește crud, însă Nicolai Tand a ales de data aceasta carnea de vită.

Pulpa de vită se curăță de tendoane și grăsime, se filetează subțire, apoi se toacă mărunt. Se asezonează cu sare și piper. Ceapa se curăță și se toacă mărunt, apoi se pune pentru 7-8 minute în apă rece. Se scurge bine și se adaugă peste carne. Tot peste carne se adaugă și chivas tocate rondele și pătrunjel verde tocat și asezonat cu ulei de măsline și suc de lămâie.

Maioneza se amestecă cu caperele, se procesează cu ajutorul blenderului și se transformă într-o pastă. Se adaugă sare, piper, suc de lămâie, apoi se amestecă cu celelalte ingrediente.

PE ACEEAȘI TEMĂCele mai interesante rețete de tartar și sfaturi pentru pregătirea acestora

Se așază tartarul de vită pe platoul decorat cu frunze de salată.

Rețeta de cartofi noi cu pește - Ingrediente

500 gr cartofi noi

1 pește cu carne albă

sare și piper

pătrunjel verde

mărar verde

ulei de măsline

suc de lămâie

Rețeta de cartofi noi cu pește - Mod de preparare

Se spală bine cartofii și se pun la fiert în apă cu sare. Peștele se curăță, se filetează și se rupe în bucăți mici.

Când cartofii sunt fierți, se scurg, se strivesc ușor și se așază peste ei bucățile de pește. Astfel, peștele se va găti ușor la aburii cartofilor. Puteți opta pentru a prepara cartofi noi la cuptor.

PE ACEEAȘI TEMĂRețetă de plăcintă cu pui și cartofi noi, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani

Se spală pătrunjelul verde și mărarul, se toacă și se amestecă cu ulei de măsline și suc de lămâie. Se așază deasupra bucăților de pește, în timpul servirii.

Pentru mai multe detalii despre modul de preparare al rețetei de tartar de vită și al rețetei de cartofi noi cu pește, accesați videoclipul de mai sus.

Ultimele știri