Căutare Live

UE vrea să oblige rețelele de socializare să ceară taxă! Am putea rămâne fără amintirile de pe Facebook și Instagram

Adina Lăcătușu, reporter Neatza, în direct, dintr-un hub tehnologic din București, a aflat de la Bogdan Manole, asociația pentru tehnologie și internet, ce inseamana taxa pe link, taxa pe care Uniunea Europeană vrea să oblige toate rețelele de socializare să o introducă pentru fiecare utilizator.

Adina Lăcătușu, reporter Neatza, în direct, dintr-un hub tehnologic din București, a aflat de la Bogdan Manole, reprezentantul Asociației pentru tehnologie și internet, ce înseamană taxa pe link, taxă pe care Uniunea Europeană vrea să o impună tuturor rețelelor de socializare.

Astfel, Facebook, Instagram sau YouTube ar putea fi obligate să introducă această taxă pentru fiecare utilizator.

"Unul dintre articolele acestei legi propune un așa numit filtru de cenzură, ceea ce înseamnă că tot conținutul pe care îl urci pe o platoformă, fie ea Facebook, Instagram, YouTube, orice rețea socială, ar trebuie să fie filtrat pe baza a ceea ce deja este protejat de drepturile de autor", a explicat Bogdan Manole.

Care este, de fapt, scopul acestei directive a UE, ce va fi lansată în dezbatere publică în Parlamentul European, urmând ca la finalul lunii să fie votată?

Vremea rea se întoarce în toată țara. Soferi, nu vă grăbiți să schimbați cauciucurile de iarnă... Urmează să devii mămică? Trebuie să știi care îți sunt drepturile la locul de muncă, după concediul maternal...
Ultimele știri
x