Neatza cu Razvan si Dani

LUNI-VINERI | ora 08.00

Uită de comentariul de la Bac! Mircea Eliade, detalii mai puțin știute din viața celebrului scriitor

 

Pentru mulți elevi, Mircea Eliade este doar un alt nume din cartea cu comentarii pentru examenul de Bacalaureat. Pentru cei pasionați de istorie și biografii, Eliade este un personaj misterios, surprinzător și fascinant!

Un lucru mai puțin știut de Mircea Eliade a fost coleg de bancă, în mod surprinzător, cu celebrul Constantin Noica, filosof și adept al Mișcării Legionare.

Vă puteți imagina cam ce discuții aveau cei doi în bancă?

Pentru mulți elevi, Mircea Eliade este autorul operei Maitreyi, ce scoate peri albi prin comentariul ce trebuie făcut la Bacalaureat. La finalul anilor ’20, proaspătul licenţiat în Filosofie pleacă în îndepărtata Indie pentru a studia cultura indiană. Avea 23 de ani. Îl alege pe celebrul profesor Surendranath Dasgupta, tatăl lui Maitreyi. În noiembrie 1928, Mircea Eliade ajunge în Calcutta, unde o întâlneşte pe exotica Maitreyi, fiica de doar 16 ani  a profesorului. 

Cătălin Oprişan a prezentat un material video în care a dezvăluit mai multe detalii despre povestea vieţii lui Mircea Eliade.

Așa am aflat și despre locul în care trăit sau despre parcul preferat din copilărie! În plus, matinalii pregătesc o surpriză pe acest subiect! Despre ce este vorba? Află totul urmărind clipul video de mai sus din emisiunea „Neatza cu Răzvan și Dani”!

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Neatza cu Răzvan şi Dani, nu e panica :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/neatza-cu-razvan-si-dani şi este updatat zilnic cu ştiri. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/neatzacurazvansidani/, iar canalul nostru de YouTube este https://www.youtube.com/user/NeatzaAntena1.

➡️ 😎 Toate ediţiile matinalului Neatza cu Răzvan şi Dani  le găseşti integral pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/4oYQSJo. Poţi urmări şi LIVE emisiunile Antena 1 de pe smartphone, tabletă sau computer. Intră acum! facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI