Antena Căutare

Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor, ziua în care Iisus Hristos era răstignit și murea pe cruce

Vinerea Mare este zi e doliu a întregii creştinătăţi pentru că în această zi a fost răstignit şi a murit Mântuitorul lumii. Pentru prima oară în istorie, slujba Învierii se va ţine fără credincioşi.

În platoul de la Neatza cu Răzvan și Dani, au fost invitați teologul Cătalin Ionuț Bârsan și preotul Visarion Alexa, care au vorbit despre Vinerea Mare, ziua în care a fost răstignit şi a murit Mântuitorul lumii.

Vinerea Mare este una din cele 3 zile de sărbătoare religioasă creștină numită "Triduum Sacrum" din care fac parte Joia Mare, Vinerea Mare și Sâmbăta Mare.

Preotul Visarion a spus ca dacă nu era această perioadă de izolare din cauza oronavirusului, credincioșii erau în această zi la biserică, pentru a trece pe sub masă.

Teologul Cătalin Ionuț Bârsan a eplicat care este semnificația Vinerii Negre.

"Ziua se încadrează într-un context al săptămânii, încununează ceea ce ce ortodocșii români, mai vechi, numeau Paștele Cruci, pentru că toată săptămâna crucea era așezată în mijlocul, ca un altar de jertfă".

Pentru mai multe informații, urmăriți video-ul de mai sus!

Recomandări de weekend 18-19 aprilie 2019. Cum poţi să te distrezi, chiar dacă ești în izolare... Credincioşii vor primi Sfânta Lumină din pragul casei, fără a ieşi în stradă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x