Antena Căutare

A murit la Urgențe după ore de așteptare pe holurile spitalului

Un bărbat acuză Spitalul De Urgență din Constanța, de neimplicare, după ce tatăl acestuia a murit în acest spital, deși cadrele medicale susțineua că starea de sănătate a bărbatului se îmbunătășește.

După ce la începutul lunii februarie o femeie a murit, așteptând prea mult timp pe holurile spitalului din Constanța, acum un alt caz similar iese la iveală. Întâmplarea ar fi avut loc anul trecut, în același spital, conform Libertatea.

Un bărbat de 38 de ani aduce acuze grave Spitalulului Județean Constanța. Bărbatul susține că tatăl său a murit tot din cauza nepăsării personalului medical din această unitate medicală.

Victima, în vârstă de 70 de ani a fost adusă de Ambulanță, acuzând dureri puternice în piept și picioare. Abia mai putea respira când a sunat la 112.În jurul orei 17:00, o echipă a ambulanței ajunsă acasă, l-a consultat și î-au spus că trebuie să meargă la spital.

Personalul de pe ambulanță l-au predat celui de la Urgență, dar, de fapt, bătrânul a fost lăsat pe targă, în afara secției.

După ore de așteptare pe holurile spitalului, bărbatul și-a anunțat fiul, căruia i-a cerut ajutor spunându-i că nu se descurcă singur și că nu este băgat în seamă de nimeni.

Ajuns la spital, tânărul a cerut explicații unei asistente și îi spune că a fost încălcat protocolul de urgență, conform căruia pacienții care primesc codul verde trebuie să fie consultați în maximum 60 de minute. În cazul tatălui său, timpul de așteptare prevăzut de protocol fusese depășit deja de trei ori.

Răsturnare de situație în cazul copilului mort la Pitești, în urma unei anestezii. Ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologului

Au trecut astfel trei ore până când Ștefan Ochiuleț, bătrânul bolnav a fost consultat prima dată. Până atunci, însă, starea bărbatului se agravase, dar nicio asistentă, niciun medic, nimeni nu l-a întreabat nici măcar cum se simte, deși omul ruga cu insistență să fie consultat, spunând oricui trecea pe lângă el că se simte tot mai rău: ”Așteptați, că o să fiți chemat”, i s-a răspuns timp de trei ore, conform Libertatea.

În timpul acesta, lui Ștefan Ochiuleț i se completează doar o fișă medicală, iar în timpul trierii urgențelor i se distribuie codul verde, ceea ce înseamnă că era considerat drept o urgență mai degrabă ușoară decât gravă.
Asistenta îi răspunde într-o doară că ”se face schimb de tură” și că din această cauză niciun medic nu îi poate consulta tatăl. După un schimb de replici cu asistena aceasta dă vina pe lipsa de personal.

Niciun tratament până la miezul nopții Un sfert de oră mai târziu, bărbatul era dus în sala de consultație. Medicul de gardă îl repede pe bărbat și îi spune că ”nu are nimic” și că a venit degeaba la Urgență, pentru că locul lui era la medicul de familie. Nici până aproape de miezul nopții, bărbatul nu primește tratament, deși devine febril și începe să tremure. I se spune că trebuie să mai aștepte, pentru că nu reprezintă o urgență. Bărbatul cere să meargă acasă, pentru că vrea să se întindă în pat, tot acolo unde speră că își va reveni măcar printr-o minune, dacă prin tratament oricum nu se putea., scrie aceeași sursă.

A doua zi dimineața bărbatul e dus de băiatul său la Spitalul Militar din Constanța, în speranța că acolo vor fi băgați în seamă de medici. Nu numai că se întâmplă lucrul ăsta, dar bărbatul este intubat imediat cu oxigen, iar medicul de gardă intră în alertă. Le spune băiatului și tatălui său că analizele sunt foarte proaste și bărbatul se află în stare gravă, drept pentru care trebuie transportat de urgență la Spitalul Județean, tocmai pentru că acolo există infrastructură medicală superioară. Medicii de la Spitalul Militar sună la 112, cer o ambulanță, bărbatul de 70 de ani ajunge din nou la Spitalul Județean, unde începe iar calvarul.

Ajuns din nou la Spitalul Județean familia este asigurată să stea liniștită, că bărbatul este bine, că analizele sunt în regulă, deși bărbatului îi apăruseră pe corp niște eczeme mari, roșii, iar medicii de la celălalt spital tocmai îi spuseseră că starea în care se află este gravă, scrie sursa.

Din nou este asigurat de medici că bărbatul este bine, deși bătrânul se simțea tot mai rău, iar a doua zi când au revenit au aflat că victima se afla deja în comă, urmând pe urmă și decesul bătrânului, scrie Libertatea.




Dosarul dezastrului aviatic din Verona. Zeci de morți și un dosar înghețat. Destăinuirea emoționantă pe care a făcut-o f... Exact ca în filme! Și-au pus cagule pe față, s-au înarmat cu pistoale cu bile și au vrut să comită un jaf...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x