Antena Căutare

Apa tonică ar putea da rezultate fals pozitive la testul pentru depistarea substanțelor interzise. Care este explicația

Medicul Cristian Paparău explică ce substanță regăsită în compoziția apei tonice face ca rezultatul Drugtestului să fie pozitiv! Iată cu ce poți înlocui băutura preferată!

Apa tonică ar putea da rezultate fals pozitive la testul pentru depistarea substanțelor interzise | Shutterstock.com, Observator News

Șoferii care preferă să bea apă tonică ar putea să rămână fără permisul de conducere, avertizează un medic legist!

Se pare că o substanță prezentă în apa tonică ar putea da un rezultat fals pozitiv la amfetamină atunci când șoferii sunt testați cu DrugTestul în trafic.

Citește și: Randi a fost prins drogat la volan. Ce substanțe interzise consumase artistul înainte de a se urca în mașină

Iată despre ce substanță este vorba și cu ce poți înlocui apa tonică atunci când te urci la volan!

Articolul continuă după reclamă

Apa tonică ar putea da rezultate fals pozitive la testul pentru depistarea substanțelor interzise

Medicul Cristian Paparău trage un semnal de alarmă în privința șoferilor care aleg să consume apa tonică înainte de a se urca la volan.

„Orice apă tonică are în compoziția sa și chinină, nu contează producătorul, nu produsul în sine are o problemă, doamne ferește, să nu mă înțelegeți greșit sau să nu mai consumați. Însă, la un eventual drugtest, chinina, care este în apa tonică, poate da un rezultat fals pozitiv la amfetamină. Așadar, există riscul ca după ce consumi o astfel de băutură să ieși pozitiv la un test în trafic” a transmis medicul prin intermediul unui videoclip în mediul online!

„Testul de sânge și de urină în mod normal ar trebui să iasă negative. Însă există riscul să rămâi fără permis timp de 72 de ore după ce consumi o astfel de apă tonică. Intervalul în care s-ar pozitiva un eventual drugtest să-l considerăm undeva de ordinul orelor”, a mai explicat medicul legist.

Iată postarea!

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și: Dana Marijuana, arestată preventiv într-un dosar de trafic de droguri. Ce au găsit procurorii în containerul în care locuiește

Cu ce poate fi înlocuită apa tonică

Apa tonică are un gust unic, iar unii oameni iubesc această aromă amară care face cu adevărat diferența între băuturile răcoritoare.

Cu toate acestea, șoferii care nu pot renunța la apa tonică, dar care se văd nevoiți să facă acest lucru, trebuie să știe că o pot înlocui cu succes!

Iată cu ce poate fi înlocuită apa tonică în funcție de gust:

  • Apă minerală carbogazoasă este una dintre cele mai simple alternative pentru băuturi, pentru că oferă aceeași efervescență cu toate că nu are gustul amar specific.
  • Apă infuzată cu citrice. Fie că adaugi felii de lămâie, lime sau grapefruit, acestea sunt variante eficiente pentru a imita o parte din gustul proaspăt al apei tonice.
  • Suc de grapefruit cu apă minerală poate fi din nou o bună opțiune pentru că gustul amar își face simțită prezența.
  • Ceai de plante rece. Ceaiurile cu arome citrice sau de ghimbir au o aromă intensă, mai ales atunci când sunt servite reci și opțional combinate cu apă minerală.

Aceste variante înlocuitoare depind de rețeta și de gustul pe care dorești să îl obții, iar ceea ce este foarte bine este că poți jongla cum dorești pentru a obține un gust mai intens sau mai slab.

Citește și: Testele pentru substanțe interzise de la INML nu ar putea fi probe în instanță. Institutul nu este acreditat RENAR

Decorațiunile de Crăciun au umplut magazinele! Cât costă un set de globuri în luna octombrie... Scandalul scorpionilor din comenzile primite de la Shein. Tot mai multe cazuri împânzesc internetul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 15 octombrie. Iuliana și Ovidiu au câștigat suma de 25.000 de lei!
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 15 octombrie. Iuliana și Ovidiu au câștigat suma de 25.000 de lei! Marti, 15.10.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x