Antena Căutare

Atenționare de călătorie pentru românii care vor să plece în Bulgaria. Ce se întâmplă în cursul acestei săptămâni

Vești importante pentru românii care vor să călătorească în Bulgaria în această săptămână! Ce transmit reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe!

Podul Prieteniei din Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse. Galerie
Atenționare de călătorie pentru românii care vor să plece în Bulgaria! | Shutterstock.com

Vești importante pentru românii care vor să meargă în Bulgaria!

Ministerul de Externe a transmis o atenționare pentru cei care vor își petreacă weekend-ul în țara vecină!

Citește și: Cât costă un șezlong pe Insula Thasos. O turistă româncă care a fost în vacanță acolo a oferit toate detaliile

Iată ce trebuie să știe fiecare român care are de gând să viziteze Bulgaria în cursul acestei săptămâni!

Articolul continuă după reclamă

Atenționare pentru românii care vor să plece în Bulgaria

Reprezentanții Poliției de Frontieră au transmis informații valoroase în urmă cu puțin timp, potrivit cărora pe partea bulgărască a Podului Prieteniei din Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse, au loc lucrări de reparații, fapt pentru care se estimează un trafic îngreunat până sâmbătă, 15 iunie.

Astfel, românii care tranzitează sau care intenționează să își petreacă weekend-ul în Bulgaria, sunt atenționați cu privire la condițiile de trafic îngreunat pe partea bulgărească a Podului Prieteniei din Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse.

„Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Bulgaria că, în conformitate cu datele puse la dispoziție de autoritățile din această țară, se desfășoară lucrări de reparație și asfaltare a suprafeței carosabile a Podului Prieteniei Giurgiu-Ruse.

Activităţile de reparaţie sunt prevăzute să dureze până la data de 15 iunie 2024. Acestea se vor efectua pe timpul zilei, pe segmente rutiere scurte şi vor implica organizarea şi reglementarea temporară a circulaţiei rutiere pe pod, traficul desfăşurându-se pe o singură bandă cu regim asigurat de accesibilitate şi de semnalizare prin indicatoare rutiere şi personal de dirijare”, este mesajul transmis, luni,10 iunie, de reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe, într-un comunicat de presă, citat de Spy News.ro .

Citește și: Noi reguli pentru șoferii care vor să plece în Grecia cu mașina! Reglementările au intrat deja în vigoare

Totodată, oficialii recomandă ca șoferii să conducă preventiv și să respecte semnalizarea rutieră temporară montată și indicațiile sau semnalele organelor de control aflate la fața locului.

Este posibil ca timpii de așteptare să crească la trecerea podului în funcție de numărul de turiști care vizitează țara și care folosesc această rută.

De asemenea, românilor le este recomandat să își achiziționeze din timp vignetele electronice pentru folosirea infrastructurii rutiere publice din Bulgaria, chiar înainte de a intra pe teritoriul țării vecine.

Autoritățile din Bulgaria recomandă tuturor turiștilor să achiziționeze vinieta electronică prin intermediul website-ului www.bgtoll.bg / https://www.bgtoll.bg/ro/rovinieta-electronica sau a terminalelor specifice montate în incinta punctelor de frontieră.

Oficialii transmit informații valoroase și cu privire la întoarcerea în România pentru cei care aleg PCTF Ruse, recomandând fie să pregătească suma exactă de 2 euro sau 4 leva pentru taxa de pod, fie să achite cu ajutorul unui card bancar pentru a scurta timpul de așteptare considerabil.

Citește și: Românii nu vor mai avea nevoie de viză pentru a ajuge într-o destinație turistică îndrăgită. De ce alte facilități vor beneficia

Alte puncte de trecere a frontierei situate la granțita cu Bulgaria sunt:

  • PCTF Vidin – Calafat
  • PCTF Kardam - PCTF Negru Vodă,
  • PCTF Silistra – Ostrov Călărași
  • PCTF Dobromir – Krushari și PCTF Kainardzha – Lipnița ( 08:00-20:00 doar pentru autovehicule cu masa totală admisă de până la 3,5t)
  • PCTF Nikopol - Turnu Măgurele (feribot) (www.feribot-eurobac.ro)
  • PCTF Svishtov - Zimnicea (feribot) (www.ferry.bg)
  • PCTF Oryahovo – Bechet (feribot) (www.ferryboat.bg)
  • PCTF Aydemir (Silistra) - Chiciu (Călărași) (feribot) (www.spikaferry.com)
A adormit pe șinele de cale ferată și a fost la un pas să-și piardă viața. Cum a scăpat bărbatul din Galați în ultima cl... ANPC a închis mai multe magazine din Aeroportul Internațional Henri Coandă București. Neregulile au fost găsite pentru a...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 28 iunie 2024. Cum să eliberezi tensiunea acumulată în perioadele aglomerate prin terapie energetică
Super Neatza, 28 iunie 2024. Cum să eliberezi tensiunea acumulată în perioadele aglomerate prin terapie energetică Vineri, 28.06.2024, 11:19
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x