Antena Căutare

Cât a ajuns să coste în prezent Dacia 1300! Un german scoate la vânzare un vehicul istoric „în stare excelentă”

Mașina veche de peste 50 de ani se vinde cu un preț care i-a luat prin surprindere pe mulți. Iată câți bani vrea proprietarul!

Dacia 1300 din anul 1973.
Cu cât vinde un german o Dacia 1300 din anul 1973. | mobile.de

Un german care deține o Dacia 1300 fabricată în anul 1973 la uzina din Mioveni a decis să o scoată la vânzare prin intermediul unui site de vânzări auto second hand, iar prețul i-a uimit pe mulți.

Citește și: Persoanele care circulă pe bicicletă sau trotinetă electrică vor putea fi testate pentru consum de alcool și substanțe interzise!

Iată ce sumă vrea să primească pe mașina românească!

Cu cât vinde un german o Dacie 1300 din anul 1973

Articolul continuă după reclamă

Mașina roșie aparține unui colecționar pasionat din Bielefeld, care a decis că este momentul să își ia la revedere de la vehiculul istoric care a trecut de vârsta de 50 de ani.

Proprietarul a menționat faptul că mașina este un vehicul clasificat drept istoric și că este într-o stare excelentă.

Totodată, acesta specifică că mașina nu a fost implicată în niciun accident de când este în posesia lui, iar ca bonus, Dacia vine la pachet cu numeroase piese de schimb.

„Mașina fabricată în România este deja clasificată vehicul istoric și este într-o stare excelentă. În plus, ofer numeroase piese de schimb pentru aceasta. Mașina nu a avut vreodată un accident de când o dețin”, scrie proprietarul mașinii în cadrul anunțului.

Dacia 1300 pe care o vinde colecționarul german este echipată cu un motor pe benzină de 1,3 litri și cu o putere de 54 de cai putere.

Mașina are un număr de 85 300 de kilometri parcurși, iar prețul de vânzare ajunge la suma de 6 999 de euro.

Citește și: De ce semnele de pe autostradă au culoarea verde. Explicația este extrem de simplă și se bazează pe rațiune

Dacia 1300, una dintre cele mai populare mașini fabricate în România

Încă din anul 1966 și până în prezent, Dacia 1300 rămân una dintre cele populare mașini fabricate vreodată la noi în țară. Modelul a intrat în procesul de fabricare la uzina de la Mioveni-Argeș pentru prima dată în anul 1969, atunci când în producție se afla și Dacia 1100.

Succesul s-a dovedit a fi uriaș atât la noi în țară, cât și în alte țări din Europa de Est, precum au fost țările socialiste vecine, scrie adevărul.ro.

La doar câteva luni de la lansare, Dacia 1300 era cunoscută drept o mașină fiabilă și accesibilă din punct de vedere financiar, având să fie exportată și în țări din America de Sud și Africa.

Potrivit sursei citate anterior, Dacia 1300 și toate derivatele acesteia, au fost produse în peste 1,9 milioane de unități la uzina de la Mioveni în perioada 1969 - 2004, atunci când aceasta a iesit definitiv din producție.

Inițial, oamenii au așteptat chiar și mai mult de jumătate de an înainte de a primi mașina cumpărată, însă așteptarea s-a dovedit că a meritat cu adevărat.

În prezent, Daciile sunt tot mai rar văzute pe șosele, însă atunci când sunt întâmpinate în trafic, oamenii rămân uimiți de felul în care acestea s-au păstrat, filmându-le și postându-le în mediul online cu mândrie.

Citește și: Rovinieta poate fi cumpărată și de pe Ghișeul.ro. De când este valabilă noua măsură

Medicii explică ce se întâmplă atunci când amânăm alarma dimineața. Cum ajunge informația la creier după mai multe soner... Trenurile vor circula cu viteză redusă în continuare. CFR vine cu recomandări pentru călători și le mulțumește pentru în...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Mireasa Sezonul 9, 3 iulie 2024. Maria și Ștefan, escapadă romantică la munte. Ce declarații și-au făcut cei doi îndrăgostiți
Mireasa Sezonul 9, 3 iulie 2024. Maria și Ștefan, escapadă romantică la munte. Ce declarații și-au făcut cei doi îndrăgostiți Miercuri, 03.07.2024, 16:45
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x