Antena Căutare

Cât au ajuns să coste pepenii la final de toamnă. Agricultorii spun că prețul a rămas ca în 2023

Pepenii verzi continuă să se vândă la tarabele din țara noastră. Iată cu cât se vinde un kilogram la final de septembrie!

Galerie
Cât au ajuns să coste pepenii la final de toamnă | Shutterstock.com

Deși suntem aproape în luna octombrie, producătorii speră să aducă în continuare pepenii verzi pe tarabele de la noi din țară.

Vremea bună din această vară a fost extrem de benefică pentru pepenii verzi care sunt încă ducli, zemoși și la fel de răcoritori, dar și foarte căutați la final de lună.

Citește și: Cat a ajuns să coste un kilogram de castraveți pentru murat, în piață. Prețul de la tarabe i-a indignat pe clienți

Iată cu cât costă pepenii la finalul lunii septembrie și ce spun agricultorii despre recolta acestui an!

Articolul continuă după reclamă

Cu cât se vând pepenii la final de toamnă

Cu toate că sezonul pepenilor este iulie-august, producătorii fac tot ce pot pentru a continua cu perioada de recoltare cât mai mult.

Vremea a ținut anul acesta cu fermierii, iar populația se mai poate bucura încă puțin de pepenii dulci și gustoși din țara noastră.

Fermierii sunt optimiști și recunoscători pentru recolta din acest an, scrie adevărul.ro.

Iată ce a declarat un fermier care s-a întors de câțiva ani din Anglia pentru a lucra alături de familie în acest domeniu pentru sursa citată mai sus!

„Ne-a ajutat foarte mult vremea. Cei puși la tunel, în aprilie, i-am scos pe piață în iunie, la doar câteva zile de cei din Dăbuleni, care datorită solului nisipos și a vremii mai calde sunt cu câteva zile înaintea noastră. Atunci i-am vândut cu 3,5 lei/kg, eu, ca și producător, dar care își vinde singur marfa. Acela a fost cel mai bun preț, dar sunt și cel mai scump de produs”.

Citește și: Cu cât se vinde o garsonieră din București, situată într-un beci. Are un singur geam pentru aerisire, dar prețul e uriaș

Producătorul este unul dintre norocoșii care încă nu au întâmpinat probleme cu privire la forța de muncă, având suportul unor zilieri din comuna în care activează.

Ionuț Crăciun a cultivat peste 5,5 hectare de pepeni, iar cultura a fost totuși mai slabă cu aproximativ 20% sau chiar 30% față de anul 2023. Cu toate acestea, fermierul a păstrat prețul de anul trecut, chiar dacă s-a confruntat cu creșteri de costuri pentru a-și desfășura activitatea.

Pentru a-i convinge pe clienți că pepenii sunt încă buni pentru consum în această perioadă, fermierii au preferat să păstreze un preț la fel de mic, mai ales că oamenii asociază delicatesele cu vara toridă și nevoia de răcorire.

Spre exemplu, oamenii pot cumpăra din piețe pepeni chiar și cu un preț de 2,5 lei per kilogram.

Pentru ca pepenii să reziste în această perioadă, producătorii trebuie să le administreze un anumit tratament atât înainte de ploaie, cât și după.

Totuși, dacă vremea continuă să fie caldă, Ionuț spune că există o șansă ca el să-și îndeplinească dorința, și anume, de a putea vinde pepenii verzi chiar și la jumătatea lui Octombrie.

„Eu sper că și în octombrie, dacă se încălzește, ar trebui să avem pepeni, chiar până pe 15 octombrie. Am zis eu, a fost o ambiție de-a mea, am zis că dacă e cald și vrea Dumnezeu, vindem și pepeni și varză în același timp și încă mai cred că se poate”, a mai spus fermierul pentru sursa menționată mai sus în articol.

Citește și: Prețul ireal pe care l-au plătit doi turiști pentru un cârnat și patru bucăți de brânză. Au scos din buzunar 1.155 de euro

Momentul când o îndrăgită cântăreață se prăbușește pe scenă, chiar în fața fanilor ei. Artista a suferit un AVC...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 26 septembrie 2024. Codrin a câștigat suma de 5.000 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 26 septembrie 2024. Codrin a câștigat suma de 5.000 de lei Joi, 26.09.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x