Antena Căutare

Cat a ajuns să coste un kilogram de castraveți pentru murat, în piață. Prețul de la tarabe i-a indignat pe clienți

În plin sezon de pregătire a murăturilor, prețul la castraveți a explodat. Cu cât se vinde un kilogram de castraveți pentru murat în piețe, în acest moment.

Galerie
Cu cât se vinde un kilogram de castraveți pentru murat în piețe, la final de septembrie | Shutterstock

În plin sezon de pregătire a conservelor pentru sezonul rece, prețul castraveților a explodat în piețe. Comparativ cu prețurile din supermarket-uri, gospodinele au ajuns să dea dublu pentru legumele de pus la murat.

Cât costă un kilogram de castraveți pentru murat în piață, în prezent

Atunci când vine vorba de murături, fiecare gospodină are propria rețetă „secretă”, iar castraveții cornichon sunt la mare căutare zilele aceastea. Gustul lor dulceag și dimensiunile mici îi fac perfecți pentru murat. Iar piețarii știu și ei asta și au mărit considerabil prețurile la vânzare.

În Obor, una dintre cele mai mari și cunoscute piețe din Capitală, prețurile la acest tip de castraveți au explodat. Legumele venite direct de la producători sunt la mare căutare, așa că cei care vor să pună murături au cheluieli mari de făcut.

Articolul continuă după reclamă

Astfel, la final de septembrie, un kilogram de castraveți cornichon costă 12 lei.

Informația a fost postată de un internaut pe un grup dedicat celor care locuiesc în sectorul 2, iar reacțiile de revoltă nu au întârziat să apară.

Citește și: Pâine retrasă de la vânzare după apariția unor suspiciuni de contaminare. Despre ce sortiment este vorba

„Ăștia n-au nicio limita. Chiar nu poate interveni cineva??”, a scris românul deranjat de prețul mare al castraveților, alături de o fotografie cu taraba din piață.

În timp ce unii au explicat că, atâta timp cât există cerere, prețurile vor tot crește, alții au remarcat că în supermarket-uri același timp de castraveți se vinde cu prețul pe jumătate.

„Cerere și oferta! Nu mai cumpărați, scade cererea! Altă soluție nu s-a inventat, de mii de ani”, a comentat imediat cineva.

„Fiecare cum isi apreciaza munca si investitia”, a mai scris altcineva.

„Nesimțire fără limite să se îmbogățească peste noapte supermarketul are prețuri mai bune decât hotii din piață”, a ținut să reacționeze un utilizator.

„Piata este libera, cumperi de unde vrei, nu este corect și legal sa intervină cineva. Dacă nu este marfa pe piața creste prețul”, a răspunt alt internaut.

„Vine octombrie... toata vara au fost 3-4 lei kg...”, a mai remarcat altcineva.

Trucuri din bătrâni pentru cele mai gustoase murături

Când vine vorba de pregătirea murăturilor țărănești, bătrânii știu cel mai bine cum să obțină gustul autentic și savuros pe care îl cunoaștem cu toții din copilărie. Iată câteva trucuri prețioase pentru a-ți îmbunătăți rețeta:

Alege castraveți proaspeți și tari

Folosește castraveți proaspeți, mici și tari pentru a obține murături crocante și delicioase.

Pregătește borcanul cu grijă

Asigură-te că borcanul de sticlă este bine sterilizat înainte de a începe prepararea murăturilor pentru a evita orice contaminare.

Adaugă mărar și hrean

Mărarul și hreanul adaugă o notă de prospețime și aromă murăturilor. Nu uita să le folosești în cantități suficiente.

Nu neglija usturoiul

Usturoiul feliat subțire oferă un gust puternic și caracteristic murăturilor. Poți ajusta cantitatea în funcție de preferințele tale.

Lasă murăturile să se matureze

Chiar dacă murăturile sunt gata după două săptămâni, ele devin mai gustoase cu timpul. Lasă-le să se matureze în cămară pentru o savoare deosebită.

Citește și: De ce se tulbură apa de la murături. 3 trucuri pentru murături reușite

Greșeli frecvente în prepararea murăturilor

Pentru a obține cele mai bune murături țărănești, este important să eviți câteva greșeli comune:

  • Castraveții moi sau vechi: Alegerea castraveților nepotriviți poate duce la murături moi sau amărâte. Asigură-te că folosești castraveți proaspeți și tineri.
  • Lipsa sterilizării: Un borcan necurățat sau nesterilizat poate cauza fermentații nedorite sau alterarea murăturilor.
  • Măsurarea greșită a sării: O cantitate incorectă de sare poate afecta gustul murăturilor. Folosește o cantitate potrivită în funcție de rețeta ta.
  • Lipsa de răbdare: Murăturile țărănești au nevoie de timp pentru a-și dezvolta gustul caracteristic. Nu grăbi procesul de maturare.
  • Utilizarea apei clorinate: Apa clorinată poate influența negativ gustul murăturilor. Optează pentru apă de izvor sau apă filtrată pentru rețeta ta.
(P) Gestionarea cheltuielilor neprevăzute - Ce opțiuni ai?... Rezultate Loto azi, 26 septembrie 2024. Numerele câștigătoare joi la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 10 ianuarie 2025. Prin ce probe au trecut concurenții la Power Couple România
Super Neatza, 10 ianuarie 2025. Prin ce probe au trecut concurenții la Power Couple România Vineri, 10.01.2025, 10:32
Un 2025 de excepție! Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x