Antena Căutare

Cât costă un kilogram de cireșe la finalul lunii ianuarie. Prețul îi sperie pe cumpărători

Prețul cireșelor i-a luat prin surprindere pe români la început de an! Cât costă în această perioadă un kilogram de cireșe și de ce prețul este unul controversat.

Imagine cu cireșe în lăzi puse la vânzare Galerie
Cât costă un kilogram de cireșe la finalul lunii ianuarie. | Shutterstock

Deși este încă iarnă, cireșele și-au făcut apariție pe rafturile magazinelor fiind gata de savurat. Cu toate acestea, românii consideră că prețul pe care îl au acum cireșele este unul destul de mare, chiar dacă nu este sezonul lor.

Citește și: Garsonieră minusculă, vândută la preț colosal, în Cluj. Cât costă metrul pătrat și ce suprafață are locuința din Gheorghieni

Fie că sunt importate din Africa de Sud, Grecia, Turcia, Spania sau Africa de Sud, cireșele se ridică la un preț la care românii se gândesc de mai multe ori înainte de a cumpăra.

Cât costă un kilogram de cireșe la finalul lunii ianuarie

La magazinele din București prețul pentru un singur kilogram de cireșe ajunge la suma de 250 de lei.

Suma nu este văzută cu ochi buni, iar românii trebuie să-și calculeze foarte bine banii dacă vor să își cumpere, fie pentru o gustare, fie pentru a face compot sau dulceață.

Pentru că prețul este unul exagerat, oamenii spun că vor aștepta să se coacă cireșele românești și că nu vor cumpăra ținând cont de această sumă colosală.

„Foarte mult, o să stea acolo ca la muzeu”, „Foarte mult, la salariul minim pe economie nu prea îţi permiţi. Când o să iasă şi ale noastre o să mâncăm şi noi. Până atunci, ne uităm” sunt doar câteva dintre afirmațiilor celor care au aflat de prețurile piperate.

„Un pumn de cireşe - 25 de lei. Atât costă sută de grame, iar un kilogram 250 de lei, asta înseamnă că pe o cireaşă am dat puţin peste 3 lei”, relatează Ingrid Tîrziu, reporter Observator.

Citește și: O afacere în mare floare în Comunism a revenit. Cu ce preț se vinde unul dintre produsele preferate de români

Chiar și președintele Sindalmenta, Dragoș Frumosu a făcut o declarație în acest sens pentru observatornews.ro:

„Dacă situația rămâne neschimbată vizavi de măsurile luate de Guvern, mai mult ca sigur că prețurile produselor în piață vor crește în perioada în care vor apărea produsele românești. Pe lângă faptul că prețul de 250 de lei este foarte mare, cred că la mijloc este vorba și de o speculă pe care o întâlnim în piețe”

În luna mai a anului trecut cireșele românești se vindeau la prețul de 40 de lei într-un magazin din cartierul Militari, în timp ce cele importate ajungeau la minim 100 de lei per kilogram.

Prețul din prezent este bazat pe faptul că cireșele încă nu s-au copt în țara noastră, iar perioada grea din punct de vedere financiar face ca prețul lor să explodeze, fapt pentru care foarte mulți români nu și le pot permite.

În România, cireșele se coc în luna mai, iar până atunci pe rafturile din magazine și de la tarabe românii vor găsi doar cireșe importante din țări precum: Chile, Africa de Sud, Grecia, Turcia, Spania sau Africa de Sud.

Citește și: Un bărbat care a cumpărat trei apartamente cu 135.000 de euro a descoperit că locuiau deja oameni în ele. Cum a intervenit poliția

Ce salariu are Patriarhul Daniel. Suma pe care o primește depășește cu mult salariul preoților de pretutindeni... A crezut că va naște două fetițe, însă a adus pe lume o fetiță cu două capete. Ce s-a întâmplat cu bebelușul femeii din ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x