Antena Căutare

Ce nu trebuie să lipsească din bagajele de urgență în cazul evacuării zonelor lovite de viitură. Raed Arafat a făcut anunțul

Raed Arafat a explicat ce produse trebuie să luăm în calcul în cazul în care se cere evacuarea imediată a locuințelor! Iată ce să pui în bagaj!

Galerie
Ce nu trebuie să lipsească din bagajele de urgență în cazul evacuării zonelor lovite de viitură | Antena 1, Hepta

În urma inundațiilor care au avut loc la Galați, tot mai mulți români își fac griji cu privire la faptul că Dunărea ar putea să le invadeze casele și gospodăriile în perioada imediat următoare.

Tocmai din acest motiv, șeful DSU, Raed Arafat, a trasmis informații importante pentru cei care se află în apropierea zonelor vizate de viitură.

Citește și: Povestea lui Piki, câinele erou care și-a salvat stăpânul din inundațiile de la Galați. L-a trezit când apa era deja până la brâu

Iată ce trebuie să conțină bagajele de urgență și ce nu ar trebui să-ți lipsească sub nicio formă în cazul în care evacuarea locuințelor va fi necesară!

Articolul continuă după reclamă

Ce nu trebuie să lipsească din bagajele de urgență în cazul evacuării zonelor lovite de viitură

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) a precizat în cadrul unei emisiuni Antena 3 CNN ce ar trebui să facă românii în cazul în care vor primi avertizări RO-Alert pentru evacuarea locuințelor în cazul unor viituri și ce ar trebui să conțină bagajul de urgență.

Este important ca populația să se pregătească din timp pentru astfel de evenimente ținând cont de următoarele aspecte susținute de oficiali.

„RO-Alert vine cu recomandări în mesaj, care se suplimentează și cu ce vine de la autoritatea locală, de la comună, de la sat, de peste tot, unde primarii sunt în alertă și comitetele lor sau prezența lor permanentă la primărie este obligatorie. În astfel de situații, populația va trebui să fie pregătită în sensul în care, dacă se dă mesaj de evacuare, să poată să se evacueze imediat.

Să ai tot ce-ți trebuie într-o gentuță, pe care poți să o iei și să pleci, să nu trebuiască să te întorci că ai uitat banii, că ai uitat medicamentele, că ai uitat ceva, să le ai într-o gentuță și dacă vine într-adevăr ordinul de evacuare, să înțelegi că acest lucru este serios.

Citește și: După ciclonul Boris, meteorologii anunță că în România va ajunge furtuna Ashley. Temperaturile vor scădea brusc

Dacă spune că trebuie evacuat, atunci să colaborezi cu autoritatea locală și cu autoritățile statului, cu autoritățile Ministerului de Interne, fie că vorbim de pompieri, de jandarmerie, de poliție, să colaborezi cu ei și să nu îngreunezi această situație, pentru că nu va fi timp pentru negocieri, pentru convingere. Dacă se spune că trebuie, înseamnă că trebuie evacuat”, a explicat Raed Arafat.

Pentru ca totul să fie cât se poate de simplu, oficialul a precizat clar care sunt elementele extrem de importante de pus în bagajul de urgență.

Iată despre ce este vorba:

„Bagajul trebuie să fie posibil să-l ia o persoană, ușor la mână. Deci nu vorbim de valize aici, în niciun caz. Vorbim de o geantă care să aibă actele esențiale pe care consideră populația că trebuie să le aibă tot timpul, toți au aceste acte să le pună în geantă, banii, dacă au bani în casă, să pună acolo medicamentele și orice alte lucruri pe care le consideră esențiale lor, dar fără să fie de greutate, fără să fie de volum.

Deci asta este important, lucrurile pe care poți să le iei imediat și să pleci”.

Citește și: Raed Arafat trage un semnal de alarmă! Șeful DSU îi sfătuiește pe români să activeze RO-Alert după potopul de pe litoral

Toby vrea acasă! Micuțul a dispărut din luna aprilie, iar stăpânii sunt disperați. Recompensa ajunge la suma de 1500 €... Pâine retrasă de la vânzare după apariția unor suspiciuni de contaminare. Despre ce sortiment este vorba...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 24 septembrie 2024. Andrei și Bianca, campioni la skandenberg, au atins pragul de 3.500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 24 septembrie 2024. Andrei și Bianca, campioni la skandenberg, au atins pragul de 3.500 de lei Marti, 24.09.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x