Antena Căutare

Raed Arafat trage un semnal de alarmă! Șeful DSU îi sfătuiește pe români să activeze RO-Alert după potopul de pe litoral

Secretarul de stat Raed Arafat vine cu o serie de recomandări după ciclonul care a făcut prăpăd pe litoralul românesc. Iată ce a transmis oficialul!

Galerie
Raed Arafat trage un semnal de alarmă! Șeful DSU îi sfătuiește pe români să activeze RO-Alert după potopul de pe litoral | Hepta

Secretarul de stat Raed Arafat, şef al DSU, a declarat duminică, după inundaţiile care au avut loc în ultimele zile pe litoral, că trebuie să ne aşteptăm la astfel de fenomene meteo extreme, nu doar în Constanţa, ci şi în alte zone.

Mai mult decât atât, i-a sfătuit pe români, mai ales pe cei care au dezactivat RO-Alert, să îl reactiveze pentru că în judeţele afectate de furtună au fost date 17 mesaje RO-Alert și 5 mesaje televizate.

Citește și: Cât a ajuns să coste medicamentele antiinflamatoare la farmaciile de pe litoral. Prețurile sunt de-a dreptul astronomice

Iată ce a transmis oficialul!

Articolul continuă după reclamă

Raed Arafat îi sfătuiește pe români să activeze RO-Alert după potopul de pe litoral

Potrivit news.ro, șeful DSU a declarat pentru Digi24, că din data de 29 august, până duminică dimineaţa în judeţele Constanţa şi Tulcea s-a intervenit în 26 de localităţi pentru a evacua apa din 93 de case, 75 de curţi și 85 de subsoluri.

„La acest moment se intervine în judeţul Constanţa, la Constanţa, Mangalia, Amzacea şi Venus şi pompierii sunt la datorie. Noi, ieri am suplimentat forţele din alte judeţe care au venit să sprijine colegii în acţiunile de scoatere de apă” a transmis astăzi Raed Arafat pentru sursa citată anterior.

Pentru a face față problemelor, au fost trimise şi şapte motopompe suplimentare din alte judeţe.

„Clar că va fi făcută o evaluare la nivelul autorităţilor locale iar după aceea, aceste evaluări vor fi trecute prin Comitetul pentru situaţii de urgenţe a judeţului Constanţa condus de prefect, şi dacă e nevoie de sprijin, îl vor solicita la nivelul DSU, pentru a înainta solicitarea către comitetul national” a mai adăugat acesta.

Citește și: Panică pe litoralul românesc după ce un angajat al plajei a făcut o descoperire neașteptată. Ce a văzut: „Au crezut că e o bombă”

De asemenea, șeful DSU reamintește faptul că acesta este a doua furtună gravă din timpul verii:

„Într-adevăr n-am mai avut astfel de intensitate şi impact a unei furtuni. Noi trebuie să ne aşteptăm la astfel de fenomene meteo extreme, nu doar în Constanţa, ci şi în alte zone, astfel de fenomene ar putea să se intensifice. (...) Sfătuim populaţia, mai ales cei care au dezactivat RO-Alert, să-l reactiveze în telefoane”

Cât de importante sunt mesajele RO-Alert

Mesajele RO-Alert au un rol crucial în gestionarea situațiilor de urgență.

Acestea au scopul de a alerta rapid populația cu privire la apariția unor evenimente periculoase, precum ar fi: fenomene meteorologice extreme, cutremure, incendii, accidente industriale sau alte situații care pot pune în pericol viața și sănătatea oamenilor.

De cele mai multe ori, mesajele RO-Alert sunt transmise în timp real, motiv pentru care acestea pot face diferența dintre viață și moarte în anumite situații.

Serviciul RO-Alert oferă informații oficiale și verificate, acest lucru reușind să contribuie la prevenirea panicii și a răspândirii de informații eronate.

Prin utilizarea acestui sistem, autoritățile reușesc să își îndeplinească obligația de a proteja populația, oferind un mijloc de informare și protecție rapid și eficient.

Citește și: Cu cât se vinde un porumb fiert pe litoral la sfârșitul lunii august 2024. Vânzătorii vin cu oferte pentru a-și vinde marfa

Claudiu și Simona, surprinși din nou împreună la o zi distanță după ce el a confirmat despărțirea în timpul unui live cu... Veste extraordinară pentru români. Nicio pensie nu va scădea și peste 3,8 milioane de pensii vor fi mai mari de luna ace...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci Sambata, 14.09.2024, 14:57
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x