Antena Căutare

Povestea lui Piki, câinele erou care și-a salvat stăpânul din inundațiile de la Galați. L-a trezit când apa era deja până la brâu

Ionuț a pierdut totul în urmă viiturii nemiloase care a afectat mai multe localități din județul Galați. Cu toate acestea, el îl are alături pe câinele lui devotat, care i-a salvat viața.

Galerie
Povestea lui Piki, câinele erou care și-a salvat stăpânul în timpul viiturii din Galați | Capturi Facebook / Viorel Călinescu

Mii de români trăiesc un coșmar de câteva zile de când viitura le-a luat agoniseala de-o viață. Județul Galați a fost lovit de cele mai violente inundații din ultimii 14 ani, spun hidrologii, iar efectele viiturilor sunt devastatoare. Localnicii comunelor afectate au rămas fără case, apa le-a înghițit mașinile și animalele, iar salvatorii au avut misiuni dificile.

Supraviețuitorii încearcă acum să își pună viața, din nou, pe piciare, însă nu vor putea uita ușor clipele de panică prin care au trecut și imaginile la care au asistat în weekend-ul anterior.

Cu toate acestea, în mijlocul situațiilor dramatice, apar și povești impresionante. Una dintre ele este și cea a lui Ionuț și a cățelului său, Piki.

Citește și: Doi maidanezi din Bacău au fost adoptați în UK și au devenit cavaleri de onoare la nunta stăpânilor. Imaginile vorbesc de la sine!

Articolul continuă după reclamă

Povestea lui Piki, câinele erou care și-a salvat stăpânul în timpul viiturii. L-a trezit în toiul nopții când apa era deja până la brâu

Potrivit informațiilor, Ionuț locuiește în Valea Mărului și casa lui a fost grav afectată de indundațiile din acest weekend. Deși tânărul a rămas aproape fără nimic, acesta îl are alături pe prietenul lui devotat, Piki.

Piki este cel care i-a salvat viața stăpânului său care are deficiențe de auz. Animalul de companie l-a trezit în toiul nopții atunci când apa intrase deja în casa lor.

Povestea a fost făcută publică de un consilier local care a distribuit și un scurt videoclip cu Ionuț și câinele erou.

„El este Ionuț din Valea Mărului, județul Galați. Locuia împreună cu Piki, câinele lui care i-a salvat viața în acele clipe. Ionuț are deficiențe de auz și Piki l-a trezit la ora 03:00 când apa deja era până la brâu în casă pentru că el nu auzea. Au ieșit împreună într-un loc sigur. Tot ce i-a rămas acum e cățelul erou...”, a scris acesta pe pagina lui de Facebook.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ulterior, internauții au remarcat că ar fi vorba despre Ionuț, un tânăr cunoscut pe TikTok, care îl are în grijă și pe fratele lui bolnav.

„Cred ca este Ionuț, băiatul care face live uri pe TikTok si are un frate bolnav, Silviu”, a scris un utilizator în comentarii.

„Da el este. Nu mai are nimic săracul și o muncit toată vara la căsuța lui! Doamne ai grijă de toată lumea”, a comentat altcineva.

„Da el este, Dacă intri pe contul lui de tiktok și vezi filmulețul te îngrozește cât de mare a fost apa și cum a rămas după ce s-a retras. Groaznic. Dumnezeu să-i ajute!”, a mai răspuns un internaut.

Citește și: Povestea puiului de câine care „evadează” i-a înduioșat pe internauți. Ce ascunde imaginea simpatică, de fapt: „A rămas singură”

Aproape o mie de pompieri din ţară, trimişi în sprijinul salvatorilor de la ISU Galaţi, în urma inundaţiilor

Aproape 1.000 de pompieri din 27 de unităţi subordonate Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) au fost dislocaţi, marți, 17 septembrie, în sprijinul salvatorilor de la ISU Galaţi, în urma inundaţiilor care au afectat mai multe localităţi din judeţ, informează news.ro.

”În urma efectelor fenomenelor hidrometeorologice înregistrate în judeţul Galaţi, inspectorul general al IGSU a dispus, în cursul zilei de ieri (luni - n.r.), suplimentarea resurselor din această zonă cu efective şi mijloace tehnice din alte judeţe, neafectate de fenomenele meteo”, a anunţat, marţi, IGSU.

Astfel, în sprijinul pompierilor de la ISU Galaţi, au ajuns, marţi dimineaţă, 960 de pompieri din cadrul a 24 de inspectorate judeţene pentru situaţii de urgenţă (Bacău, Neamţ, Suceava, Botoşani, Vrancea, Harghita, Mureş, Covasna, Braşov, Tulcea, Constanţa, Brăila, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Olt, Iaşi, Teleorman, Vâlcea, Dolj), ISU Bucureşti-Ilfov, Şcoala Boldeşti, Unitatea Specială de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă.

Totodată, în zona afectată, au fost dislocate, de la nivelul aceloraşi unităţi IGSU, 80 de mijloace tehnice: 1 volă, 19 camioane de intervenţie, 43 de microbuze, 9 buldoexcavatoare, 6 autospeciale de primă intervenţie şi comandă şi 2 autocare.

Personalul dislocat în judeţul Galaţi este pregătit pentru efectuarea misiunii pentru o perioadă de minim trei zile, a arătat sursa citată.

Rezultate Loto 15 septembrie 2024. Report cumulat la Noroc de peste 2 milioane de euro! Ce premii sunt în joc pentru joi... Un român, candidat la examenul de admitere în Jandarmerie, prins că voia să copieze. Ce l-a dat de gol...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci Sambata, 14.09.2024, 14:57
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x