Antena Căutare

Elevi din România, câştigători ai Competiţiei Internaţionalede Robotică „Maryland Tech Invitational”. Alianța s-a luptat cu SUA

Două echipe de elevi din România s-au clasat pe primul loc în cadrul celei de-a opta ediții a Competiției Internaționale de Robotică „Maryland Tech Invitational” (MTI) care s-a desfășurat la Johns Hopkins Apllied Physics Laboratory din SUA.

Câştigătorii Competiţiei Internaţionalede Robotică „Maryland Tech Invitational”.
Elevi din România, câştigători ai Competiţiei Internaţionalede Robotică „Maryland Tech Invitational” | Facebook Adina Romanescu

Elevii din Iași și Ploiești au reușit o performanță uriașă, iar acum o Românie întreagă se bucură pentru ei!

Citește și: Șase elevi români au fost premiați la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori! O medalie de aur și 5 de argint

Iată cum au obținut primul loc din clasament și ce informații au transmis oficialii!

Elevi din România, câştigători ai Competiţiei Internaţionalede Robotică „Maryland Tech Invitational”

Articolul continuă după reclamă

În perioada 28-30 iunie a avut loc cea de a VIII-a ediție a Competiţiei Internaţionale de Robotică „Maryland Tech Invitational” organizat la Johns Hopkins Applied Physics Laboratory, Laurel, Maryland, SUA.

Printre cele 40 de echipe selectate pentru participare s-au regăsit și 5 din țara noastră: echipele de robotică CyLiis şi Peppers de la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iaşi, Ro2D2 de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”, Eastern Foxes de la Colegiul Naţional "Ion Luca Caragiale" din Ploieşti (Prahova) şi ByteForce de la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi.

Titlul de campioană mondială a fost câștigat de echipa Cyliis la MTI, iar acest aspect reprezintă o reală motivație atât pentru profesorii, cât și pentru elevii dn Iași de a se implica cât mai mult în dezvoltarea roboticii în școli, spune directoarea Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iași potrivit Agerpres.

Citește și: Cerința surprinzătoare a unui elev, în timpul Evaluării Naționale. Ce i-a spus unei profesoare: „Îi citesc pe față îngrijorarea”

„Felicitări, CyLiis pentru performanța obținută la MTI!

CyLiis a făcut parte din alianța care a câștigat MTI, a jucat alături de căpitanul alianței - echipa Ro2D2 din Ploiești și de echipa Fire Wires din Indiana, USA. Alianța câștigătoare a jucat împotriva unei alianțe formate din 3 echipe de robotică din SUA.

Mulțumim echipei Ro2D2 pentru încrederea investită în CyLiis. Ro2D2 este o echipă din Ploiești pe care o apreciem foarte mult pentru rezultatele sale constante, anul acesta la MTI a fost pe locul I. Am vibrat alături de fiecare echipă din România finalistă la MTI și am trăit cu multă bucurie fiecare meci câștigat.

Echipa de robotică CyLiis s-a dezvoltat continuu, integrând în fiecare an experiențele de învățare din fiecare competiție și feedback-ul specialiștilor dedicați dezvoltării roboticii în școli.

Echipele Liceului Teoretic de Informatică "Grigore Moisil" Iași, participante la competiția mondială MTI, CyLiis și Peppers sunt mentorate de profesorul Mirela Țibu și absolvenți LIIS, dintre aceștia, Cătălin Puricoi a și însoțit elevii acum la competiția Maryland Tech Invitational 2024.

Cele mai alese gânduri le îndreptăm către absolventul LIIS Cristian Micliuc care ne-a oferit încrederea că putem ajunge aici, ne-a amenajat primul laborator de robotică și ne-a finanțat continuu prin compania Heaven Solutions!

Mulțumim pentru suportul financiar, prin care am reușit să oferim oportunitatea de a le valoriza la MTI inteligența sclipitoare, soluțiile inovative tehnice, creativitatea și forța de a dezvolta educația STEM, elevilor excepționali din echipele de robotică CyLiis și Peppers care au strălucit în America: Primăria Municipiului Iași, companii IT, firme.” este mesajul transmis de către Adina Romanescu, directoare a Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iași, prin intermediul unei platforme sociale.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și: Subiecte și barem pentru proba de istorie la Bac 2024. Ce au avut de rezolvat elevii de clasa a XII-a

Trenurile vor circula cu viteză redusă în continuare. CFR vine cu recomandări pentru călători și le mulțumește pentru în... Noi controale pe litoral! Au fost date amenzi în valoare de peste 400 000 de lei pentru aproape 200 de magazine și resta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Mireasa Sezonul 9, 4 iulie 2024. Ștefan crede că Vlad și Liviu sunt influențați de Cristian. Ce alte acuze mai aduce
Mireasa Sezonul 9, 4 iulie 2024. Ștefan crede că Vlad și Liviu sunt influențați de Cristian. Ce alte acuze mai aduce Joi, 04.07.2024, 15:08
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x