- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Șase elevi români care au participat zilele aceastea la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori în Antalya, au obținut cinci medalii de argint și una de aur.
Iată cine sunt elevii români premiați și ce spune Ministerul Educației!
O medalie de aur și 5 de argint pentru elevii români care au participat la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori
În perioada 25-30 iunie 2024, în Turcia, la Antalya, a avut loc cea de a 28-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori – JBMO, unde au participat „echipe formate din câte 6 elevi din Albania, Bulgaria, Bosnia și Herțegovina, Cipru, Grecia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia și Turcia – țări membre oficiale ale competiției, precum și echipe din Arabia Saudită, Azerbaidjan, Croația, Franța, Georgia, Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan, Turkmenistan, Ucraina și Uzbekistan – țări invitate”, potrivit informațiilor oferite de către Ministerul Educației din România pe pagina oficială de Facebook.
Pentru că Turcia a fost țară gazdă, aceasta a putut participa cu încă o echipă (Turcia B), cu statut de invitat.
Cine sunt cei 6 elevi premiați la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori
Tudor Chelaru, elev în clasa a VII-a la Colegiul Național „Emil Racoviță” din Iași este cel care a obținut o performanță uriașă primind o medalie de aur.
Cei cinci elevi care au obținut medalii de argint:
David Mathe, elev în clasa a VIII-a la Școala Gimnazială „Dacia” din Târgu Mureș.
Cezar-Luca Mironov, elev în clasa a IX-a la Liceul Internațional de Informatică din București.
Ilinca-Rucsandra Radu, elevă în clasa a VII-a la Colegiul Național din Iași.
Rareș Drăgușanu, elev în clasa a VIII-a la Liceul Internațional de Informatică din București.
Gabriel-Cristian Vergelea, elev în clasa a VIII-a la Școala Gimnazială „Spectrum” din Constanța.
„Echipa României a fost condusă de profesorii Marius Perianu, Colegiul Național „Ion Minulescu”, Slatina – leader, Cristian-Teodor Mangra, Colegiul Național „Tudor Vianu”, București – deputy leader.
Cu sprijinul Societății de Științe Matematice din România, profesorul Vladimir Cerbu de la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc a însoțit delegația României în calitate de observator A.
Felicitări elevilor pentru performanțele deosebite, părinților pentru sprijinul necondiționat și cadrelor didactice pentru îndrumare și pregătire!” au transmis reprezentanții Ministerului Educației pe pagina de Facebook!
Postarea de pe Facebook a strâns sute de aprecieri și peste 50 de comentarii, unde românii au ținut să îi felicite pe cei 6 elevi care au obținut această performanță.
Pe lângă zecile de felicitări, o internaută a ținut să facă o precizare mai detaliată:
„Felicitări! Copiii ăștia supradotați ar trebui să facă 2 ani într-un an și să termine școala pe la 15-16 ani. Să intre în învățământul superior mai repede. Prevede “România Educată” în legile ei așa ceva?”
O altă utilizatoare a platformei i-a oferit și răspunsul:
„da, prevede acest lucru, dar comasarea o singură dată pentru fiecare ciclu de învățământ”.