Antena Căutare

Hoții sunt din ce în ce mai atrași de mașinile germane premium. La ce să fii atent dacă ai o astfel de mașină

În ultimii ani, persoanele care vor să își cumpere o mașină second hand au devenit din ce în ce mai atente la miciile detalii. Totodată, și hoții au dovedit faptul că sunt mai vigilenți ca niciodată, astfel ieșind la iveală faptul că ținta lor este reprezentată de mașinile germane premium. Iată de ce infractorii sunt atrași de astfel de aceste autoturisme.

Un hoț care atentează asupra unei mașini Galerie
Hoții sunt din ce în ce mai atrași de mașinile germane premium. La ce să fii atent dacă ai o astfel de mașină | Shutterstock

Deși, în general hoții aleg mașini care sunt ușor de furat, în ultimii ani aceștia au început să țintească asupra autoturismelor de rang înalt fără rețineri. Fie că mașinile sunt furate pentru ca mai apoi piesele acestora să fie vândute sau pentru a o vinde ilegal în întregime, autoturismele germane premium sunt cele care au fost depistate ca fiind furate cel mai mult anul trecut potrivit unei publicații.

Iată cum au ieșit la iveală detaliile cu privire la furtul mașinilor germane premium.

Citește și: Un italian care a câștigat 5 milioane de euro la un joc a fost jefuit de români. Victima regretă acum faptul că a participat

Mașinile germane premium, ținta hoților

Prin intermediul unei cunoscute platforme ce oferă servicii de rapoarte istorice pentru autoturisme a depistat în anul 2023 un număr uriaș de mașini furate care fac parte din gama premium a autoturismelor germane.

Platforma furnizează informații importante cu privire la istoricul unei mașini precum: furt, accidente, kilometraj, servicii, dar și alte detalii importante.

În ultimii ani, o mare parte dintre români apelează la o astfel de platformă atunci când vor să își cumpere o mașină second-hand, tocmai pentru a afla detalii pe care nu au cum să le afle la o simplă vizionare despre mașina pe care ar urma să o cumpere.

Astfel, prin intermediul aplicației, oamenii au putut observa dacă mașina pe care doreau să o achiziționeze a fost furată sau dacă a avut probleme serioase.

Citește și: Un român a rămas fără cuvinte când a aflat că pe numele lui există un credit bancar pe care nu l-a făcut. Cum a fost posibil

În anul 2023, cu ajutorul persoanelor care au apelat la platforma de verificare, a fost posibilă identificarea unui număr uriaș de mașini furate, iar printre cele mai multe autoturisme s-au regăsit cele din marca BMW.

Un procent de 17,7% dintre mașinile identificate ca fiind furate aparțin producătoruluii german, lucru care a demonstrat faptul că hoții preferă această marcă de mașină în detrimentul celorlalte.

Totodată, pe aceeași listă se identifică si mașini ce aparțin de marca Mercedes-Benz cu un procent de 15,3%, dar și Audi cu un procent de 12%. Următoarele branduri sunt reprezentate de Ford cu un procent de 6,1% și Volkswagen cu un procent de 5,4 %.

La ce să fii atent pentru a nu deveni ținta hoților

Este foarte important ca oamenii să țină cont de câteva măsuri de precauție pentru a evita furtul mașinii.

Deși pare banală, prima variantă este ca întotdeauna să vă asigurați de faptul că mașina este încuiată, iar toate ușile și geamurile au fost închise corect.

Este important ca oamenii să nu își lase mașina nesupravegheată atunci când cheile se află în contact.

Un loc de parcare iluminat și aflat într-o zonă de aglomerație îi descurajează pe hoți.

O altă metodă eficientă este ca sistemul de securitate să fie funcțional sau dacă nu există, să fie instalat.

Totodată, instalarea unui sistem de urmărire GPS, dar și blocarea volanului sau a unei pedale sunt la fel de eficiente în descurajarea hoților.

Citește și: A apărut o nouă metodă prin care mașina îți poate fi furată din parcare. Furtul autoturismelor face din nou victime

Un italian care a câștigat 5 milioane de euro la un joc a fost jefuit de români. Victima regretă acum faptul că a partic... Facebook și Instagram au picat! Ce probleme au întâmpinat utilizatorii platformei. Ce înseamnă ”sesiune expirată”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x