Antena Căutare

A apărut o nouă metodă prin care mașina îți poate fi furată din parcare. Furtul autoturismelor face din nou victime

Deși nu este o noutate, furtul mașinilor a revenit din nou un trend în rândul infractorilor. Iată cum este posibil să rămâi fără mașină chiar dacă o știi în siguranță.

Imagine cu un domn care nu și-a găsit mașina în parcare Galerie
A apărut o nouă metodă prin care mașina îți poate fi furată din parcare. | Shutterstock

Metodele de furt prin care escrocii acționează în prezent au ajuns din ce în ce mai ingenioase, astfel încât oamenii să nu poată realiza faptul că pot deveni oricând ținta unei tentative de fraudă.

Citește și: O influenceriță a fost ținta unei fraude bancare. Care este cea mai nouă metodă prin care poți rămâne fără banii de pe card

De curând, una dintre metodele suprinzătoare prin care o mașină poate fi furată chiar din parcare a ieșit la iveală.

Iată la ce strategie au apelat hoții în ultima perioadă.

Furtul autoturismelor face din nou victime

Recent, tot mai multe metode prin care hoții îți pot fura mașina sau lucrurile de valoare din interior sunt semnalate în mediul online de către oamenii care au picat în plasa escrocilor sau care erau pe cale să o facă.

Pentru că hoții se gândesc dinainte la metodele de prevenție ale cetățenilor, de cele mai multe ori aceștia reușesc să găsească câte o portiță de scapare pentru fiecare caz în parte.

Autoturismele pot fi asigurate, însă doar atunci când sunt luate în calcul cel puțin toate metodele de furt care sunt cunoscute până în prezent.

Una dintre metodele ingenioase de furt a fost descoperită de curând, iar oamenii au rămas de-a dreptul fără cuvinte.

Citește și: Cum a ajuns un cuplu din Cluj să rămână fără bani și fără mașină, după un simplu click pe un anunț de pe internet

Un hoț din București își alegea mașinile care erau pe placul său din parcare și apoi apela la o platformă care să le ridice pentru a le duce la un centru de dezmembrări, comportându-se de parcă acestea îi aparțineau.

În cele din urmă, polițiștii au reușit să-l identifice și să-l rețină pentru infracțiunile făcute. Bărbatul a sperat că nu va fi prins chiar până în ultima clipă, crezând că dacă va apela la câte o nouă firmă de tractare, nu va reuși să fie prins. Totodată, și centrele de dezmembrări erau întotdeauna alese cu atenție, bărbatul ținând cont să nu trimită mașinile în aceleași locuri.

Hoțul a reușit să fure prin această metodă 3 mașini, 2 dintre ele putând fi salvate la timp. Fie că erau vândute sau făcute bucăți pentru piese, proprietarii firmelor nu au realizat acest lucru.

Realizând că ceva nu este în regulă, unul dintre administratorii firmelor care au fost păgubite a depus o plângere la poliție cu privire la situație și astfel a fost pornită o anchetă amplă în acest sens.

„Bănuitul a fost depistat și dus la audieri, iar în baza probatoriului administrat cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore” a transmis un reprezentant al Poliției Capitalei în urmă cu doar câteva zile.

Pentru un moment, bărbatul a fost plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile și este cercetat pentru instigare la furt calificat și înșelăciune în formă continuată.

Citește și: O nouă metodă prin care poți rămâne fără banii de pe card. La ce trebuie să fie atenți românii atunci când merg la bancomat

Un britanic din Cluj a rămas uimit când a văzut prețul de la factura de energie. Bărbatului nu i-a venit să creadă ce a ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x