Antena Căutare

I-au fost furați 36 000 de lei doar prin câteva click-uri. Românca a crezut că era o simplă reclamă, iar hackerii au păcălit-o

Femeia în vârstă de 66 de ani a vrut să cumpere acțiuni online, însă nu s-a așteptat să rămână fără bani. Iată cum au acționat escrocii!

Galerie
I-au fost furați 36 000 de lei doar prin câteva click-uri | Shutterstock.com

O femeie din Călărași a pierdut suma uriașă de 36 000 de lei pentru că a accesat o capcană a hackerilor care părea a fi o simplă reclamă.

Incidentul nu este un caz singular, tot mai mulți români picând în plasele escrocilor online care golesc cardurile cu ușurință.

Iată cum a rămas femeia fără bani în cont!

Citește și: Turiștii cazați la un hotel au încremenit atunci când au văzut ce covor există pe unul dintre holuri

Articolul continuă după reclamă

I-au fost furați 36 000 de lei doar prin câteva click-uri

Femeia a încercat să cumpere acțiuni online, însă nu a realizat că totul este o capcană care, în cele din urmă, a lăsat-o fără bani.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de Poliția Română, femeia în vârsta de 66 de ani ar fi accesat o reclamă ce promova achiziționarea unor acțiuni. După ce aceasta și-ar fi introdus datele personale, o persoană necunoscută ar fi contactat-o spunându-i că va trebui să ia legătura cu un alt expert financiar, care, ulterior i-a recomandat să instaleze o aplicație prin care să transfere din contul său bancar suma de 1 000 de lei, bani ce ar fi reprezentat de fapt investiția minimă.

Câteva zile mai târziu, femeia a fost contactată din nou de escroc, care i-a spus să îi ofere suma de 18 000 de lei unei persoane necunoscute care s-ar fi dus chiar la ea acasă.

Frauda nu s-a oprit aici, pentru că 9 zile distanță, un alt escroc i-a recomandat femeii să depună suma de 15 000 de lei la un ATM Bitcoin din București.

În zilele următoare, femeia s-a trezit cu tranzacții financiare pe care nu le-a recunoscut, pierderi care au ajuns la 3 000 de lei.

În total, vicctimei i-a fost furată suma de 36 000 de lei, iar acum poliția se ocupă de caz.

Citește și: O tânără a dezvăluit ce secret a folosit pentru a plăti doar 88 de lire pe un bilet de avion către Dubai. A economisit 500 de lire

Iată ce spun oficialii!

„La data de 16 iulie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au fost sesizați, prin plângere, de către o femeie, de 66 de ani, din comuna Dor Mărunt, cu privire la faptul că a fost victima unei înșelăciuni, ce are ca mod de operare „investment scam”.

Această modalitate constă în introducerea în eroare cu privire la posibilitatea efectuării unor investiții online pe diverse platforme de profil (prin cumpărarea de acțiuni/obligațiuni la diverse companii private naționale/internaționale listate la bursă) și îndrumarea de a transfera diverse sume de bani sau monede virtuale în conturile bancare controlate de către autori.

Polițiștii, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe Lângă Tribunalul Călărași, au stabilit că, la data de 27 iunie a.c., femeia de 66 de ani ar fi accesat un link al unei reclame privind cumpărarea de acțiuni, și-ar fi introdus datele personale și, la scurt timp, ar fi fost abordată de o persoană necunoscută, care i-ar fi spus că va fi contactată de un expert financiar”, se arată într-un comunicat transmis de Poliţia Română.

Polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Dor Mărunt, alături de cei ai Serviciului de Investigații Criminale și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale au desfășurat o acțiune, în urma căreia un bărbat de 62 de ani și o femeie de 35 de ani, din comuna Bezdead, județul Dâmbovița, au fost prinși în flagrant, după ce ar fi primit de la femeia de 66 de ani un plic cu o sumă de bani, scrie Antena 3 CNN.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, accesul ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, fiind efectuate cercetări în vederea luării măsurilor care se impun.

Citește și: Cât au putut să plătească patru români pentru un prânz pe litoralul din Croația. Nota de plată a stârnit controverse în online

IKEA retrage de urgență de la vânzare două modele de baterii externe. Riscul de incendiu este mare... Programul „Rabla Plus 2024” continuă cu o nouă etapă! Când încep înscrierile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
iUmor sezonul 17, 7 septembrie 2024. Deșteapta Pământului face show! Cosmin Natanticu o trimite direct în finală
iUmor sezonul 17, 7 septembrie 2024. Deșteapta Pământului face show! Cosmin Natanticu o trimite direct în finală Sambata, 07.09.2024, 22:45
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x