Antena Căutare

IKEA retrage de urgență de la vânzare două modele de baterii externe. Riscul de incendiu este mare

Deși produsele IKEA sunt evaluate și testate, cele două baterii externe care au fost expuse la vânzare ar prezenta probleme serioase. Iată ce spun oficialii!

Galerie
IKEA retrage de urgență de la vânzare două modele de baterii externe | Shutterstock.com

IKEA recheamă înapoi în magazine două încărcătoare portabile Varmfront din cauza riscului mare de incendiu.

Anunțul a fost făcut în contextul în care oficialii au fost informați cu privire la faptul că „pot prezenta un risc de incendiu din cauza unei erori de fabricație”.

Citește și: Alertă ANM! Risc de tornade în România. Ce zone sunt vizate de vremea severă. Vor fi ploi torențiale și grindină

Iată ce trebuie să faci dacă ai achiziționat aceste baterii externe!

Articolul continuă după reclamă

IKEAretrage de urgență de la vânzare două modele de încărcătoare portabile

Deși produsele IKEA sunt evaluate și testate extrem de strict, cele două baterii externe care au fost expuse la vânzare ar prezenta probleme serioase care pot duce la adevărate catastrofe din cauza riscului mare de incendiu.

Oficialii au transmis un mesaj prin care toți clienții sunt atenționați și prin care, cei care au cumpărat încărcătoarele portabile, sunt îndemnați să le aducă înapoi pentru înlocuire sau rambursare sau să nu le folosească sub nicio formă.

„IKEA îndeamnă toți clienții care dețin un încărcător portabil VARMFRONT de 10400 mAh (număr model E2038) cu marcajul de dată (AASS) 2313, 2316, 2318 și 2319 sau un încărcător portabil VARMFRONT de 5200 mAh (număr model E2037) cu marcajul de dată (AASS) 2318, 2319 și 2322, să înceteze imediat utilizarea acestuia și să contacteze IKEA pentru înlocuirea produsului sau o rambursare completă” este atenționarea făcută de oficiali.

Iată ce informații au fost transmise pe Facebook!

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și: O femeie primește 70.000 de dolari pe lună de la soțul său. De ce cred internauții că este, de fapt, o afacere

„Produsele IKEA sunt evaluate din punct de vedere al riscurilor și testate riguros pentru a ne asigura că vor rezista provocărilor vieții de zi cu zi și că respectă cerințele și reglementările aplicabile pe toate piețele în care IKEA este prezentă.

În pofida acestui fapt, am fost informați că anumite încărcătoare portabile VARMFRONT pot prezenta un risc de incendiu din cauza unei erori de fabricație. Această eroare apare doar la articolele care poartă marcajele de dată menționate mai sus. Prin urmare, aceste încărcătoare portabile VARMFRONT sunt rechemate de pe piață. Clienții care dețin un astfel de produs trebuie să înceteze imediat utilizarea acestuia și să contacteze IKEA pentru înlocuirea produsului sau rambursare completă.

Încărcătoarele portabile VARMFRONT cu alte marcaje de dată nu sunt afectate de această rechemare.

Încărcătoarele portabile VARMFRONT cu marcajele de dată vizate pot fi returnate în orice magazin IKEA, unde pot fi înlocuite sau se poate face o rambursare completă. Dovada achiziției (bonul fiscal) nu este necesară.

IKEA își cere scuze pentru orice neplăcere pe care o poate cauza această rechemare.” sunt informațiile transmise de oficiali inclusiv pe site-ul retailerului.

Citește și: Oana Roman i-a deschis proces penal fostului soț, acuzându-l de abandon de familie. Ce a declarat vedeta despre Marius Elisei

La începutul anului 2024, IKEA a fost într-o situație similară cu un alt tip de încărcător care prezenta riscul de arsuri termice și electrocutare.

IKEA i-a îndemnat atunci pe toți clienții care dețin încărcătorul USB ÅSKSTORM 40W gri închis, articol cu numărul 50461193, „să nu mai utilizeze produsul și să contacteze IKEA pentru rambursarea integrală a sumei plătite pe produs”.

Problema ar fi apărut de la cablul de alimentare care „se poate deteriora sau rupe după o perioadă mai lungă de utilizare în care a fost înfășurat în jurul încărcătorului sau îndoit în mod repetat”.

Vezi mai multe ştiri de ultimă oră pe observatornews.ro

Ce pensie are Mugur Isărescu. Recalculările anuale operate de Casa de Pensii i-au adus venituri considerabile... I-au fost furați 36 000 de lei doar prin câteva click-uri. Românca a crezut că era o simplă reclamă, iar hackerii au păc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
iUmor sezonul 17, 7 septembrie 2024. Deșteapta Pământului face show! Cosmin Natanticu o trimite direct în finală
iUmor sezonul 17, 7 septembrie 2024. Deșteapta Pământului face show! Cosmin Natanticu o trimite direct în finală Sambata, 07.09.2024, 22:45
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x