Antena Căutare

Mâncarea deținuților din penitenciare în ziua de Crăciun. Cât costă meniurile speciale ale acestora

Sărbătorile de iarnă aduc o mică schimbare în privința prețului meniurilor speciale pentru deținuții din penitenciarele din România. Iată care este diferența și ce vor mânca prizonierii.

Imagine cu un meniu de mâncare în închisoare Galerie
Mâncarea deținuților din penitenciare în ziua de Crăciun. Cât costă meniurile speciale ale acestora | Shutterstock

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a stabilit pentru persoanele prizoniere din închisorile din țara noastră un nou meniu pentru ziua de Crăciun. Astfel că, deținuții vor putea avea parte de o masă diferită în această zi, prețul pentru mâncarea din ziua de 25 decembrie crescând ușor.

Iată ce vor mânca persoanele condamnate la închisoare.

Citește și: Programul magazinelor de Crăciun 2023. Când e deschis la Lidl, Mega Image, Kaufland, Auchan, Carrefour și la alte magazine mari

Mâncarea deținuților din penitenciare în ziua de Crăciun

Potrivit informațiilor transmise de către oficialii Administrației Naționale a Penitenciarelor, în meniurile deținuților se vor regăsi în data de 25 decembrie 2023 câteva preparate festive tradiționale, ținându-se cont de regimul alimentar și de religia fiecărui prizonier.

Pentru micul dejun se au în vedere următoarele: ceai, pâine, brânză, pate de pasăre sau porc, tobă (pentru cei care își permit din punct de vedere nutrițional și pentru cei care religia le permite).

Citește și: Tradiții în Ajunul Crăciunului. De ce e bine să mănânci mere pe 24 decembrie

Pentru prânz sunt stabilite două feluri. Pentru felul I se ia în vederea ciorba de porc, pui sau de vită, iar pentru felul II sunt luate în calcul următoarele: sarmale sau varză „a la Cluj”, cozonac și apă minerală.

Pentru cină sunt luate în vedere următoarele: piure de cartofi, friptură de pui sau porc la cuptor, salată și fructe (în funcție de regimul alimentar și de religia fiecăruia).

Citește și: De ce roșul și verdele sunt considerate culorile Crăciunului. Ce alte nuanțe se poartă în perioada sărbătorilor de iarnă

Cât costă meniurile speciale ale acestora

În general, persoanele private de libertate au stabilită o normă de hrană cu o valoare între 2,96 lei și 3,11 lei pe zi, exclusiv TVA.

În ziua de Crăciun se va face o excepție, iar deținuții vor beneficia de o valoare maximă de 5,50 lei pe zi de persoană exclusiv TVA pentru un meniu de sărbătoare.

Citește și: Obiectul nebănuit primit de Călin Donca în închisoare de la o altă femeie. A recunoscut de față cu copiii săi

Condiții speciale de crăciun și pentru imigranții din România

Și în centrele de cazare pentru străinii care așteaptă aprobarea cererilor de azil sau a celor care sunt custodiați, gestionate de către Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI), se va ține cont de sărbătorile de iarnă, și, astfel că persoanele menționate anterior vor putea să simtă atmosfera festivă chiar la noi în țară.

În acest sens, Inspectoratul pentru Imigrări (IGI) va ține cont de zilele de sărbătoare și va pune la dispoziția imigranților mâncare în funcție de religia acestora.

Citește și: Vom avea zăpadă în Ajunul Crăciunului! În ce zone din țară apar fulgii de nea. ANM anunță cod portocaliu de ninsori și viscol

Planurile alimentare sunt stabilite pentru a respecta fiecare imigrant și pentru a le pune la dispoziție mâncarea pe care și-o permit din punct de vedere nutrițional și religios.

Pentru că majoritatea străinilor aparțin religiei musulmane, carnea de porc nu le va putea fi oferită acestora, iar indienilor, de asemenea, nu le va putea fi oferită carnea de vită.

În România, strâinii care sunt luați în custodie publică sunt cazați în două centre închise aflate lângă Aeroportul Internațional Henri Coandă și în Arad, în apropierea frontierei de vest a țării. Cele două centre sunt amenajate special pentru imigranți care vor avea parte de condiții speciale în perioada sărbătorilor de iarnă.

Rezultate Loto 24 decembrie 2023. Numerele câștigătoare joi la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus... Giulia și Vlad Huidu, portret superb de familie. Cum s-au pozat alături de copiii lor lânga bradul de Crăciun...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x