Antena Căutare

O celebră companie de zbor crește taxele de bagaje. Cât va costa îmbarcarea prioritară și ce reguli noi apar

Pasagerii sunt nevoiți să achite mai mult pentru bagaje! Iată cum a justificat compania aeriană scumpirile!

Galerie
O celebră companie de zbor crește taxele de bagaje | Shutterstock.com

Apar noi reguli și taxe în privința bagajelor clienților companiei aeriene Ryanair!

Compania de zbor a luat această decizie în contextul adaptării la costurile tradiționale de îmbarcare a bagajelor la poartă, iar cei care o preferau iau acum în calcul să se reorienteze spre alte companii cu prețuri și oferte mai bune.

Citește și: Ce a putut să pățească un român pe aeroport, după ce a greșit poarta de îmbarcare. De ce nu a mai ajuns la București

Iată care sunt noile reguli și câți bani vor trebui să scoată pasagerii de acum înainte pentru bagaje!

Articolul continuă după reclamă

Cât va costa îmbarcarea prioritară și ce reguli noi apar

Deși până acum pasagerii alegeau compania aeriană low-cost pentru că prețurile erau accesibile, se pare că pe viitor aceștia se vor reorienta către alte companii cu prețuri mai bune după scumpirile anunțate de Ryanair.

Decizia companiei a stârnit multe reacții de nemulțumire în rândul pasagerilor care susțin că diferența dintre prețul inițial afișat și costul final al călătoriei este din ce în ce mai mare.

Pentru un moment, pasagerii companiei de zbor încă pot lua gratuit la bord un bagaj mic care să nu depășească dimensiunile de 40x20x25 cm, iar dacă vor să aducă un bagaj mai mare de 10 kg aceștia sunt nevoiți să accepte noile prețuri pentru îmbarcarea prioritată.

Mai exact, dacă până acum îmbarcarea prioritară costa între 20 și 38 de euro, de acum înainte va ajunge la un nivel maxim de 60 de euro, scrie viva.ro. Cu toate acestea, cei care reușesc să facă rezervările în avans, prețul impus va varia de la 6 euro și până la 36 de euro în funcție de cursa aeriană și de data zborului.

Citește și: Cât costă un burger clasic vândut în Aeroportul Internațional Henri Coandă. Prețul îi lasă pe turiști cu un gust amar

Compania transmite că bagajele de mână, cu dimensiunile de 40x20x25 cm vor rămâne gratuite, însă pentru bagajele mai mari se va introduce o nouă structură de prețuri.

Mai exact, pasagerii vor scoate din buzunar între 11,99 și 29,99 euro pentru un bagaj de 10 kg dacă este solicitat în momentul rezervării zborului și între 23,99 și 40 de euro dacă va fi adăugat ulterior.

Pentru bagajele care ajung la 20 de kg, oamenii sunt nevoiți să scoată și mai mulți bani din buzunare. Spre exemplu, la momentul rezervării clienții care vor solicita un astfel de bagaj vor achita între 18,99 și 59,99 euro, iar la achiziționarea ulterioară prețul va varia între 44 și 59,99 euro.

În situațiile în care bagajele de cală depășesc limita de greutate, pasagerii vor fi nevoiți să achite o taxă pentru greutatea excedentară a acestora. Mai exact, pentru fiecare kilogram în plus, clienții vor plăti 12 euro în plus.

Și pentru cei care sunt nevoiți să călătoească cu echipament sportiv sau muzical apar noi taxe, aceștia fiind nevoiți să achite 50 de euro suplimentar, indiferent dacă echipamentul respectiv este adăugat în avans sau după achiziționarea biletului de zbor.

„Aceasta este o aliniere a taxei de bagaj la poartă, în cazul în care pasagerii decid să aducă bagajul de 10 kg la poarta de îmbarcare și doresc să-l ia la bord.” a transmis un purtător de cuvânt al companiei aeriene.

Citește și: Se închide parcarea din fața Aeroportului Henri Coandă. Unde își vor putea lăsa mașinile cei care pleacă din țară

Un autoturism a căzut într-o groapă din Sectorul 6 după ce strada s-a surpat. Cum a răspuns Primăria Sectorului 6... Săpunuri celebre vândute în magazinele din România, pe lista neagră a UE din cauza riscurilor chimice. Ce pericol ascund...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 8 octombrie. Florin a oprit jocul la suma de 7.500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 8 octombrie. Florin a oprit jocul la suma de 7.500 de lei Marti, 08.10.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x