Antena Căutare

O femeie a aflat că va primi o pensie în valoare de 1 leu după recalculare. Vârstnica a crezut că face infarct

Pensionara a cerut o explicație autorităților după ce a trecut prin clipe de coșmar: „Poate trăi un copil bolnav, cu dizabilități, cu un leu?”

Galerie
O femeie a primit o pensie în valoare de 1 leu după recalculare. Vârstnica a crezut că face infarct | Shutterstock.com/ Captura Antena 3 CNN

O pensionară a crezut ca va face infarct după ce a citit decizia de recalculare a pensiei pe care a primit-o acasă.

Valoarea pe care ar fi trebuit să o primească începând cu data de 1 septembrie ar fi fost nici mai mult, nici mai puțin de 1 leu!

Citește și: Ce pensie va avea Monica Tatoiu după recalculare. A recunoscut totul după decizia pe care a primit-o în plic

Iată ce spune Ministrul Muncii despre situațiile de acest gen și cum a reacționat femeia!

Articolul continuă după reclamă

O femeie a primit o pensie în valoare de 1 leu după recalculare

Deși ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a anunțat că există o soluție pentru toți cei care primesc decizii cu valoarea pensiei mai mică decât înainte de recalculare, femeia a recunoscut că era aproape să facă un infarct atunci când a văzut ce sumă ar trebui să încaseze drept pensie începând cu luna septembrie a anului 2024.

Maria a povestit prin ce situație a trecut în cadrul emisiunii Decisiv de la Antena 3 CNN.

„Nu știu ce s-a întâmplat. Fetița este bolnavă din naștere. Aș vrea să îi pun o întrebare doamnei ministru: poate trăi un copil bolnav, cu dizabilități, cu un leu? Atât vreau să întreb. Toate tratamentele și toate costurile la doctori, la orice am nevoie, mă pot duce cu 1 leu? (Până acum am avut) 1.281 de lei” a declarat aceasta potrivit Click.ro.

Citește și: O femeie care avea pensia 1.900 de lei a primit la recalculare peste 10.000 de lei. Care ar fi explicația

„Dacă nu eram un pic mai tare din fire, puteam să fac un infarct în momentul în care am văzut că scrie doar 1 leu. (...) Mă gândeam că am pierdut pensia total. Dacă ar fi fost un om mai în vârstă decât mine, putea să facă un infarct pe loc”, a mai spus Maria potrivit sursei citată anterior.

Ministrul Muncii le transmite tuturor românilor să nu se panicheze în cazu în care după recalculare valoarea pensiei va fi mai mică pentru că există o soluție.

Mai exact, Simona Bucura Oprescu a lămurit cu privire la greșelile care apar în deciziile de recalculare a pensiilor, menționând faptul că românii care primesc o decizie cu o valoare mai mică decât pensia inițială vor primi de la 1 septembrie aceeași sumă dinaintea recalculării.

În cadrul emisiunii Decisiv de la Antena 3, pensionara a primit o explicație în direct de la purtătorul de cuvânt al Ministerului Muncii, Raul Giuglea.

„Indemnizația minimă socială rămâne 1.281 de lei. De altfel, și în acest moment în care doamna Maria primește cupoanele de pensii, primește un cupon pe care este specificată suma care a fost calculată pe bază de contributivitate la care se adaugă diferența până la 1.281 de lei”.

Purtătorul de cuvânt a fost întrebat de existența unui formular tipizat al acestor decizii de recalculare a pensiillor prin care oamenii să fie înștiințați cu privire la faptul că pensiile nu vor scădea, iar acesta a declarat:

„Formularele sunt publicate în Monitorul Oficial încă din 24 aprilie 2024. Sunt emise printr-un ordin al președintelui Casei Naționale de Pensii aceste modele de formulare care au fost trimise fiecărui pensionar”.

Citește și: Ce pensie are Nadia Comăneci. Suma pe care o primește cea mai bună gimnastă din lume nu este deloc neglijabilă

Incendiu cu degajări mari de fum pe Bulevardul Basarabia din Capitală! A fost emis mesaj RO-Alert... „Pig butchering” este noua metodă de înșelătorie care face ravagii pe internet. Ce este și ce spun oficialii DNSC...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Mireasa sezonul 10, 12 septembrie 2024. Patru echipe au fost decalificate de la task-ul Cătușelor
Mireasa sezonul 10, 12 septembrie 2024. Patru echipe au fost decalificate de la task-ul Cătușelor Joi, 12.09.2024, 16:47
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x