Antena Căutare

O femeie care avea pensia 1.900 de lei a primit la recalculare peste 10.000 de lei. Care ar fi explicația

Recalcularea pensiilor a venit la pachet cu multe greșeli și nemulțumiri din partea vârstnicilor. Este și cazul unei femei care spune că pensia ei a crescut de la 1.900 de lei la 10.284 de lei.

Galerie
O femeie care avea pensia 1.900 de lei a primit la recalculare 10.000 de lei. Care ar fi explicația | Shutterstock

Premierul Marcel Ciolacu a promis că pensionarii nu vor avea pensii mai mici în toamnă, după ce s-au constatat greșeli în deciziile de recalculare. După mai multe plângeri, în care vârstnicii au semnalat erori în documentele primite, Casa de Pensii a anunțat că va trimite încă un document oficial cu asigurarea că niciun senior nu va fi afectat financiar de recalculare, potrivit adevarul.ro.

Citește și: Ce vechime îți trebuie pentru a încasa o pensie de peste 7.000 de lei după recalculare: „Nu contează atât de mult meseria”

Pensie majorată de la 1.900 de lei la 10.000 de lei. Care e explicația

În timp ce unii pensionari se plâng că acum au un venit mai mic decât aveau înainte de recalculare, unei femei i-a crescut pensia de la 1.900 de lei la 10.284 de lei. Speriată, femeia a mers la Casa de Pensii pentru a lămuri situația.

Articolul continuă după reclamă

„M-a greșit acolo, să vă spun, și ce credeți că mi-a trecut? Că am de primit o sută de milioane – eu când am auzit că am de plătit o sută de milioane, m-am speriat. Primesc o sută de milioane, de unde dau banii înapoi? Eu când am văzut o sută de milioane acolo, să mi se facă rău. Mi-a calculat numele la altă persoană. La mine spune aici – zece ani pe care nu i-am cotizat – care eu nu am avut întrerupere 3128. De unde suma asta să o primesc eu? Cât e aici? 10.284? A văzut domnul și a zis: <<da, e recalculat greșit, faceți cerere și așteptați să vină alta acasă>>”, a povestit pensionara, citată de sursa menționată mai sus.

Așadar, calculul a fost eronat, pentru că anii de vechime nu au fost corect trecuți. Între timp, unei alte femei i-a fost majorată pensia doar cu 40 de lei.

„Cât aveam înainte? 2.611 lei și să vă arăt cât a venit acum: 2.654. Da. Un sac de cartofi, v-am zis, atât. Și câți or fi ca mine”, a spus aceasta, citată de adevarul.ro.

Alții au primit, în schimb, pensii și cu 2.000 de lei mai mici.

„Aveam pensia 7.826. Cuantumul la 1 septembrie 2024 este 4.820 de lei. Scădere de 2.000 şi ceva de lei. Am zis că înnebunesc. Am muncit 42 de ani”, a transmis un pensionar din București, nemulțumit de decizia de recalculare primită, potrivit sursei citate mai sus.

Haosul recalculării pensiilor

Confuzie mare este și pentru pensionarii care primesc indemnizație socială de 1.281 de lei. Dacă pensia recalculată este mai mică, vor rămâne cu aceeași sumă, diferența fiind acoperită de la bugetul de stat.

„Vreau ca tuturor pensionarilor să li se trimită zilele viitoare un document oficial prin care să fie informați despre faptul că, oricare ar fi calculul legat de contributivitate, pensia lor nu scade! Românii trebuie să aibă garanția că nu scade nicio pensie și orice greșeală se poate repara! 3,8 milioane de pensii cresc, adică 83% din total, acesta este un fapt cert”, a spus Marcel Ciolacu, potrivit adevarul.ro.

Citește și: Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024. Despre ce este vorba și până când mai pot beneficia românii de ea

Vezi mai multe ştiri de ultimă oră pe observatornews.ro

Cât a ajuns să coste un Alendelon în 2024. Vestitul cojoc este la mare căutare după decesul actorului... Cu cât se vinde un porumb fiert pe litoral la sfârșitul lunii august 2024. Vânzătorii vin cu oferte pentru a-și vinde ma...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Mireasa sezonul 10, 17 septembrie 2024. Concurenții au gătit legați la ochi! Cine a câștigat
Mireasa sezonul 10, 17 septembrie 2024. Concurenții au gătit legați la ochi! Cine a câștigat Marti, 17.09.2024, 16:58
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x