Antena Căutare

Pedepse cu închisoarea pentru proprietarii, chiriașii sau administratorii de clădiri în care se consumă substanțe interzise

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea ce prevede pedepse înăsprite pentru cei care încurajează consumul de substanțe interzise! Iată câți ani de închisoare pot primi proprietarii, chiriașii și administratorii de clădiri unde se consumă astfel de substanțe!

Klaus Iohannis și un ciocan de judecător cu o pereche de cătușe pentru închisoare Galerie
Proprietarii, chiriașii și administratorii de clădiri vor putea fi pedepsiți cu închisoarea pentru consumul de substanțe interzise. | Shutterstock.com

Președintele României a semnat decretul în privința promulgării Legii pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul prevenirii și combaterii traficului și consumului ilicit de substanțe interzise și alte substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Iată ce prevede legea promulgată vineri de Klaus Iohannis!

Citește și: Maru, dealerul lui Vlad Pascu, a scăpat de închisoare. Cum argumentează magistrații: „E tânăr și...”

Pedeapsa cu închisoarea pentru proprietari, chiriași și administratori de clădiri care consumă substanțe interzise

Articolul continuă după reclamă

Președintele țării a promulgat legea care prevede pedepse de până la 25 de ani de închisoare pentru cei care furnizează substanțe psihoactive unor persoane care, ulterior consumului, își pierd viața.

Legea prevede, de asemenea, și sancțiuni sporite pentru cei care consumă, dar și pentru cei care iau parte la finanțarea traficului și consumului de substanțe interzise.

Legea a fost adoptată în data de 14 mai de Camera Deputaților, în calitate de for decizional.

Aceasta a fost inițiată de senatorul Robert Cazanciuc, care a propus pedepse de până la 25 de ani de închisoare pentru cei care furnizează substanțe interzise psihoactive persoanelor care în urma consumului își pierd viața.

Sancțiunile sporite sunt valabile și pentru operațiunile ilegale cu astfel de substanțe care au loc în țara noastră, pentru îndemnul la consum, dar și pentru finanțarea traficului și a consumului de substanțe interzise.

Proprietarii, chiriașii, administratorii de clădiri care sunt folosite pentru consumul de droguri pot risca până la 5 ani de închisoare.

Legea prevede și majorarea cu o treime a pedepselor în cazul traficanților care își desfășoară activitatea în locuri vulnerabile, precum: școli, spitale sau penitenciare, scrie Antena 3 CNN.

Astfel, se dorește implementarea unor pedepse mult mai serioase pentru cei care furnizează substanțe interzise minorilor, dar și pentru facilitarea consumului în diverse locații.

Citește și: Xonia scapă de problemele cu legea. Potrivit rezultatului I.N.M.L. artista nu a consumat substanțe interzise

Proprietarii, chiriașii sau administratorii clădirilor unde se consumă substanțe interzise riscă închisoare până la 5 ani, dat fiind faptul că aceste persoane au o responsabilitate de prevenire a activitățile ilegale pe proprietățile pe care le dețin.

„Punerea la dispoziţie, cu ştiinţă, de către proprietarul, chiriaşul, deţinătorul cu titlu sau fără titlu sau administratorul oricărui imobil, incluzându-le şi pe cele aflate în stare de degradare, dezafectate ori în construcţie, pentru consumul fără drept de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive ori tolerarea consumului fără drept în asemenea locuri, se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Administrarea sau remiterea, fără reţetă medicală, de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani” sunt informațiile regăsite în document.

Totodată, administrarea sau remiterea, fără o rețetă medicală, de produse susceptibile de efecte psihoactive unei persoane se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani.

Îndemnul de consum, de asemenea, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani.

Citește și: S-au emis alerte la nivel european! O nouă substanță interzisă descoperită pe piața din România. A avut loc deja un deces

Organizația Mondială a Sănătății, din nou în alertă! Au fost semnalate peste 7,6 milioane de cazuri de febră dengue în 9... Un român și-a dat propriul fiu în judecată cerându-i banii din pensia de întreținere. Ce au decis magistrații...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip Sambata, 15.06.2024, 16:00
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x