Antena Căutare

Maru, dealerul lui Vlad Pascu, a scăpat de închisoare. Cum argumentează magistrații: „E tânăr și...”

Dealerul lui Vlad Pascu a scăpat de închisoare, după ce a spart magazia Spitalului Floreasca. Cum s-a luat o astfel de decizie.

colaj tudor duma, cunoscut ca maru, dealerul lui vlad pascu, vlad pascu, tudor duma
Decizia magistraților nu este definitivă | Antena 1, YouTube

Tudor Duma, aka Maru, este cunoscut ca fiind dealerul lui Vlad Pascu. Tânărul a intrat în vizorul autorităților după ce a spart magazia Spitalului Floreasca.

Maru, dealerul lui Vlad Pascu, a scăpat de închisoare. Cum argumentează magistrații: „E tânăr și...”

În septembrie 2023, Maru a spart magazia Spitalului Floreasca și a furat produse medicale în valoare de 74,40 de lei, conform unei surse. Acesta a filmat întreaga scenă și a postat-o în mediul online, dorind să atragă astfel mai mulți urmăritori.

Articolul continuă după reclamă

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și: Maru, dealerul lui Vlad Pascu, un nou gest sfidător la adresa autorităților. Cum s-a filmat în timp ce era săltat de polițiști

Asupra sa s-au găsit: mai multe role de bandă adezivă, măști chirurgicale de unică folosință, trei flacoane cu ser fiziologic a câte 500 ml fiecare și două pungi de glucoză tot de 500 ml.

În filmulețul postat, care se intitula „Jaf în spital”, se observă cum ajunge în zona secretariatului, unde mâzgălește cu un marker mai multe fișete și un coș menajer. De asemenea, forțează ușa farmaciei spitalului.

Ulterior a fost trimis în judecată pentru furt calificat. În urma acestei infracțiuni putea fi pedepsit cu închisoarea între un an și zece ani. Tânărul nu era la prima abatere, fiind cercetat pentru posesie de substanțe interzise.

Citește și: Judecătoarea din cazul tinerilor uciși în localitatea 2 Mai a fost înlocuită. Cazul se va relua de la zero

Maru a primit doar un an și patru luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. Magistrații au argumentat hotărârea astfel: „Gravitatea redusă a infracțiunii săvârșite de inculpat, fapta nefiind una violentă, precum și de faptul că pe parcursul urmăririi penale, inculpatul a avut o atitudine de colaborare cu organele de urmărire penală, recunoscând și regretând comiterea faptei, dar și faptul că prejudiciul a fost recuperat la data săvârșirii faptei.”

Maru, la fel ca amicul său Vlad Pascu, și-a recunoscut fapta, beneficiind astfel de o procedură simplificată. Aceta și-a exprimat consimțământul pentru prestarea muncii în folosul comunității.

La audieri, tânărul a susținut că nu-și amintește nimic din seara respectivă.

Citește și: La ce sumă se ridică despăgubirile cerute de victimele lui Vlad Pascu în accidentul din localitatea 2 Mai. Cine plătește

„Instanţa va avea în vedere că funcțiile de constrângere şi de reeducare, precum şi scopul preventiv al pedepsei pot fi realizate numai printr-o corectă proporţionare a acesteia, ţinând seama şi de persoana căreia îi este destinată, în vederea reintegrării în societate.

Se va urmări formarea unei atitudini corecte faţă de muncă, faţă de ordinea de drept şi faţă de regulile de convieţuire socială”, au mai specificat magistrații.

Conform sursei menționate, Tudor Duma a contestat decizia judecătorilor, în ciuda faptului că aceștia au fost mișcați de vârsta, studiile și situația financiară a familiei sale.

La vremea respectivă, Duma avea 19 ani, absolvise 11 clase, nu avea copii, fără stagiu militar și fără antecedente penale, fără condamnări la activ.

În următorii trei ani, Tudor Duma nu trebuie să mai comită infracțiuni sau să fie condamnat penal în vreun dosar.

Citește și: Judecătoarea Ancuța Ioana Popoviciu face o nouă gafă în timpul procesului din cazul 2 Mai. Ce a întrebat la cel mai recent termen

Magistrații au respins cererea Spitalului de Urgență Florească de aordare a unor despăgubiri morale în valoare de 10.000 de euro. Motivația în cazul acestei respingeri a fost faptul că despăgubirile morale se acordă doar în cazul prejudiciilor fizice sau a suferințelor provocate în urma respectivei fapte.

Decizia magistraților nu este definitivă, iar tânărul a atacat-o deja.

În luna decembrie a anului trecut, Tudor Duma a fost trimis în judecată alături de frații Costin și Ștefan Constantin pentru trafic de droguri.

Citește și: Vlad Pascu, sancționat disciplinar în închisoare. Cum a fost pedepsit și de la ce a pornit

Procurorii susțin că cei trei făceau parte din reațeaua care îl alimenta pe Vlad Pascu cu substanțe interzise. Vlad Pascu este șoferul care, în noaptea de 19 august 2023 a ucis doi tineri, pe Roberta Dragomir și pe Sebastian Olariu, și a rănit alți trei în localitatea 2 Mai. Tânărul se afla sub influența substanțelor interzise și este cercetat în arest preventiv.

Tudor Duma a fost surpins în repetate rânduri în ultimii doi ani în posesia substanțelor interzise, însă de fiecare dată s-a renunțat la acuzații.

Conform sursei citate anterior, în 2022, tatăl lui Maru a cerut un ordin de protecție împotriva tânărulu, după ce ar fi încercat să-l agreseze. Poliția a fost chemată la fața locului și a constatat că tânărul avea un comportament violent.

La momentul respectiv, au fost ridicate din dormitorul acestuia șapte cuțite cu lamă metalică și o sabie de 1 metru, cu care agresorul și-ar fi amenințat tatăl și în trecut, potrivit sursei citate.

(P) Cum trebuie să arate site-ul companiei tale astfel încât să fie atrăgător pentru clienți?... Un doodle special de la Google marchează Ziua Națională a Croației pe 30 mai 2024. Tot ce trebuie să știi despre acest e...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip Sambata, 15.06.2024, 16:00
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x