Antena Căutare

Stațiunea pe care românii au început s-o evite. Meduzele și algele își fac de cap, iar turiștii sunt dezgustați

Deși autoritățile au intervenit pe timp de noapte cu utilaje pentru curățarea nisipului, algele ajung înapoi la mal formând un covor verde mai mare de la o zi la alta. Iată ce spun turiștii!

Stațiunea pe care românii au început s-o evite. | Observator News

Marea Neagră este din nou invadată de alge și meduze, iar unele plaje din Constanța au început să fie evitate cu orice preț de turiști, chiat dacă obișnuiau să meargă acolo de ani de zile.

Mirosul din aer greu de suportat și vegetația marină sunt două motive extrem de serioase care îi determină atât pe români, cât și pe străini să caute un alt loc în care să se relaxeze.

Deși autoritățile intervin pe timp de noapte cu utilaje pentru curățarea nisipului, algele ajung înapoi la mal formând un covor verde mai mare de la o zi la alta.

Citește și: Au plătit 12 000 de lei pentru o cazare pe litoral, iar când au ajuns au aflat că locația nu există! Cum acționează escrocii

Articolul continuă după reclamă

Iată care este stațiunea pe care mulți oameni o evită din cauza vegetației marine!

Stațiunea pe care românii au început s-o evite din cauza algelor și meduzelor

Miile de alge care au invadat plajele din Constanța sunt acum acompaniate de meduzele moarte care plutesc, lovindu-se de picioarele turiștilor care mai au curaj să viziteze plajele afectate atât de tare de vegetația marină.

Un telespectator și-a dorit ca întreaga țară să poată observa ce se întâmplă pe o plajă din Saturn, și, tocmai de aceea a trimis imagini absolut uimitoare către colegii de la Observator.

Oamenii sunt dezgustați de ceea ce se întâmplă, și, tocmai de aceea se orientează către alte plaje de pe litoral, lăsând în urmă stațiunea pe care altă dată îndrăgeau atât de tare.

Mirosul înțepător și greu de suportat provine atât de la vegetația marină, cât și de la peștii și crabii morți care s-au încâlcit în tonele de alge, mai scrie sursa citată anterior.

Citește și: Cât costă cel mai scump apartament de pe litoralul românesc. Are o suprafață care i-ar face invidioși și pe proprietarii de case

Deși administratorii plajelor fac tot ce pot pentru a menține plajele curate, se pare că situația este scăpată de sub control.

„Le strângem pe mal, le scoatem din apă, ca diseară urmând să vină cei de la Apele Române să le ridice”, a declarat Răzvan Chitan, administrator plajă pentru aceeași sursă.

Specialiștii, de asemenea, vin cu explicații și încearcă să îi liniștească pe turiști.

„Vorbim în general de alge verzi, alge care se numesc specii oportuniste şi care profită de aceste condiţii prielnice dezvoltării lor şi mă refer aici la o temperatură ridicată a apei, la o transparență potrivită. Ele au fost smulse de pe subtstratul lor natural şi din acestă cauză au ajuns pe ţărm” a susținut Oana Marin, biolog.

În plus, experții avertizează faptul că „explozia de alge va rămâne o problemă la malul mării pe parcursul întregului sezon estival”.

Cu toate acestea, turiștii sunt dezamăgiți de condiții și preferă să ia în calcul vacanțe organizate chiar și în altă țară.

„Păcat de litoralul nostru pentru că mergem si dăm banii în altă parte în loc să stăm aici", spune un turist.

„Nu ştiu, e din cale afară, chiar nu mă aşteptam să fie aşa, mă aşteptam să o cureţe cineva” a mai spus o turistă.

Citește și: Cât costă o porție de hamsii în stațiunea Mamaia. Prețurile uriașe îi sperie pe turiștii români

Au plătit 12 000 de lei pentru o cazare pe litoral, iar când au ajuns au aflat că locația nu există! Cum acționează escr... Numărul persoanelor infectate cu gripă și Covid-19 a crescut semnificativ. Medicii trag un semnal de alarmă în plin sezo...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
iUmor sezonul 17, 7 septembrie 2024. Deșteapta Pământului face show! Cosmin Natanticu o trimite direct în finală
iUmor sezonul 17, 7 septembrie 2024. Deșteapta Pământului face show! Cosmin Natanticu o trimite direct în finală Sambata, 07.09.2024, 22:45
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x