Antena Căutare

Sute de oameni ajung zilnic în camera de gardă la Spitalul de Urgenţe Oftalmologice. Cazuri de alergii și infecții, în creștere

Medicii trag un semnal de alarmă și spun că cel puțin 100 de pacienți au nevoie în fiecare zi de internare. Iată ce spun oficialii!

Galerie
Sute de oameni ajung zilnic în camera de gardă la Spitalul de Urgenţe Oftalmologice | Shutterstock.com

Sute de persoane ajung zilnic în camera de gardă la Spitalul de Urgenţe Oftalmologice din Capitală din cauza unor iritaţii severe, alergii, infecţii sau înţepături de insecte.

Medicii trag un semnal de alarmă și spun că cel puțin 100 de pacienți au nevoie de în fiecare zi de internare, unii dintre ei fiind chiar tineri și copii care au nevoie și de intervenții chirurgicale.

Citește și: Numărul persoanelor infectate cu gripă și Covid-19 a crescut semnificativ. Medicii trag un semnal de alarmă în plin sezon estival

Iată ce spun pacienții, dar și oficialii!

Articolul continuă după reclamă

Sute de oameni au ajuns la urgențe la spitalul de oftalmologie din cauza unor alergii și infecții

În cadrul Spitalului de Urgențe Oftalmologie din București ajung în fiecare zi zeci de copii pentru a se trata sau pentru a se recupera în urma unor probleme serioase de sănătate.

Cei mai mulți dintre ei primesc un diagnosit tardiv, cu toate că primul consult oftalmologic este recomandat de medici încă de la vârsta de trei ani, scrie Antena 3 CNN.

„Se corectează de ceva timp, venim periodic. Anul trecut am depistat problema, la cinci ani și ceva.” a recunoscut bunica unui copil.

„Are miopie, nu vede foarte bine.” a spus mămica altui pacient minor.

Citește și: Un bărbat a crezut că îl doare spatele din cauza efortului depus la locul de muncă. La spital a primit un diagnostic crunt

Specialiștii explică cât de importantă este efectuarea unui consult oftalmologic încă de la o vârstă fragedă, însă cei care respectă cu adevărat acest aspect sunt, din păcate, mult prea puțini.

„Făcându-i un control se pot determina astfel de deviații. Din cauza utilizării a device-urilor de mici pot fi anumite deviații strabice, dacă este folosit în exces acel device” a declarat Ioana Tugearu, asistent medical Spitalul de Urgenţe Oftalmologice, pentru sursa citată anterior.

Ceea ce este foarte important de menționat este faptul că device-urile folosite de la vârste mult prea mici nu reprezintă singura cauza pentru care apar astfel de probleme de sănătate.

Spre exemplu, temperaturile extrem de ridicate afectează o mare parte din populație în această privință.

Acest lucru s-a întâmplat și în ultimele zile, un nou record de pacienți fiind atins la Spitalul de Urgențe Oftalmologice.

Majoritatea cazurilor sunt alergii, infecții severe, înțepături de insecte sau chiar traumatisme suferite în vacanță.

„Este o inflamație. De dimineață m-am trezit cu ochiul umflat, motiv pentru care mi-am pus semne de întrebare și a trebuit să vin aici la control.” a spus un tânăr pacient.

„Nu mai văd. La distanță așa nu prea mai văd” a mai declarat un alt pacient.

Citește și: Sute de oameni au ajuns la spital după ce au mâncat castraveți de la un producător. Legumele nu erau stropite cu substanțe toxice

În total în compartimentul de Primiri Urgențe și în ambulatoriul de specialitate ajuns în fiecare zi aproximativ 400 de persoane, iar dintre acestea, cel puțin 100 au nevoie de internare.

„Corp străin, corp în cornee pot duce la infectarea ochiului, care dacă ar veni la timp, printr-o simplă manevră, care durează foarte puțin, și cu un tratament ulterior, s-ar rezolva problema.” spune Marian Burcea, Manager General al Spitalului de Urgenţe Oftalmologice.

Cât costă o plimbare de 10 minute cu skijetul la Mamaia. Prețul depășește cu mult o masă bogată la un restaurant de 3 st... Alex Bodi și noua lui iubită au fost opriți de Poliția de Frontieră. Cei doi plecau în vacanță în Mykonos...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
iUmor sezonul 17, 7 septembrie 2024. Deșteapta Pământului face show! Cosmin Natanticu o trimite direct în finală
iUmor sezonul 17, 7 septembrie 2024. Deșteapta Pământului face show! Cosmin Natanticu o trimite direct în finală Sambata, 07.09.2024, 22:45
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x