Antena Căutare

Numărul persoanelor infectate cu gripă și Covid-19 a crescut semnificativ. Medicii trag un semnal de alarmă în plin sezon estival

Cazurile au crescut cu un procent de 50% în ultimele zile! Iată ce spun specialiștii!

Galerie
Numărul persoanelor infectate cu gripă și Covid-19 a crescut semnificativ | Shutterstock.com

Medicii se confruntă cu un val uriaș de infecții respiratorii în plin sezon estival!

Cazurile au crescut semnificativ cu un procent de 50% în ultimele zile, iar cei afectați sunt atât adulți, cât și copii.

Citește și: De ce ne simțim obosiți când este foarte cald și ce trebuie să facem pentru a evita această situație. Sfatul medicului Vlad Ciurea

Iată ce spun specialiștii despre cazurile de infecții respiratorii care au apărut chiar în toiul verii!

Articolul continuă după reclamă

Numărul persoanelor infectate cu gripă și Covid-19 a crescut semnificativ în plin sezon estival

Potrivit Antena 3 CNN, pacienții ajung la camerele de gardă cu febră înaltă, tuse severă, probleme grave de respirație și dureri de cap.

Medicii de familie susțin că ajung să consulte zilnic aproximativ 30 de persoane, dintre care, jumătate sunt infectate fie cu gripă, Covid-19 sau alte tipuri de infecții respiratorii.

Temperaturile extrem de ridicate sunt principala cauză pentru valul de infecții respiratorii apărut spontan, explică specialiștii.

Îngrijorător este faptul că o parte dintre pacienți ajung să fie internați, fie că sunt sugari sau bolnavi cronici cu alte probleme de sănătate.

Spitalele de boli infecționase Matei Balș, Victor Babeș și cele de pediatrie INSMC, Marie Curie și Grigore Alexandrescu sunt extrem de aglomerate în această perioadă, mai spun medicii.

Citește și: Ce alimente nu trebuie să consumi înainte de analizele de sânge. La ce să fii atent pentru o recoltare cât mai precisă

Circulația virusurilor este mult mai frecventă în perioada în care temperaturile ajung extrem de ridicate, și, tocmai de aceea, specialiștii recomandă să alegem vacanțe în zonele cu temperaturi normale ale acestei perioade și să evităm cât putem de mult locurile aglomerate.

Totodată, este esențial să ne spălăm cât mai des pe mâini, să nu mâncăm fructe nespălate și să nu exagerăm cu aerul condiționat, mai ales atunci când suntem transpirați.

Și în mediul online au apărut postări prin care tinerii se vaită de infecții respiratorii pe care le-au dobândit în urma participării la festivalul Beach, Please! organizat la Costinești în urmă cu aproape două săptămâni.

În cadrul festivalului au participat 120 000 de persoane, iar acum o mare parte dintre acestea suferă de probleme respiratorii.

Iată ce spun aceștia!

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

„Am frisoane , mă dor plămânii și tușesc rău și sunt obosit”

„Te întorci de la Beach, Please! și fără bani și cu Covid, mai sunt și 40 de grade afară”

„Pentru toți care ați fost la Beach, Please, ați răcit? Eu în general nu răcesc, nu am răcit tot anul, azi febră 38!”

Cu toate că oamenii s-au confruntat cu aceste probleme chiar și înainte de festival, mulți au început să dea vina pe faptul că acesta a avut loc. De asemenea, unii dintre internauți nu au crezut că testele prezintă rezultate conform realității:

„testele alea nu erau bune oricum, dădeau rezultate eronate”

„Mi-am făcut un test separat la clinică pentru a mă asigura și din nefericire pentru mine a ieșit pozitiv” a ținut să precizeze cel care a lansat clipul în mediul online.

Citește și: Un bărbat a strănutat atât de tare încât i-a ieșit colonul în afara corpului! Cum a fost posibil așa ceva

Stațiunea pe care românii au început s-o evite. Meduzele și algele își fac de cap, iar turiștii sunt dezgustați... Ce este virusul mortal Nipah. Medicii recunosc că nu există un tratament care să prevină și să trateze infecția...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
iUmor sezonul 17, 7 septembrie 2024. Deșteapta Pământului face show! Cosmin Natanticu o trimite direct în finală
iUmor sezonul 17, 7 septembrie 2024. Deșteapta Pământului face show! Cosmin Natanticu o trimite direct în finală Sambata, 07.09.2024, 22:45
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x