Antena Căutare

Transalpina se deschide pe 1 iunie! Obiective turistice pentru șoferi

Se redeschide circulația pe Transalpina! Cu ce viteză se poate circula pe cea mai înaltă șosea din România!

Peisaj Transalpina Galerie
Transalpina se deschide pe 1 iunie! | Shutterstock.com

Directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cristian Pistol, a anunțat faptul că Transalpina se va deschide sâmbătă, 1 iunie 2024, circulația fiind valabilă doar pe sectorul de drum montan dintre Rânca și Curpăt în intervalul orar 08:00 - 18:00.

Drumul Transalpina se deschide pe 1 iunie 2024

„Se redeschide circulaţia pe Transalpina de pe data de 1 iunie 2024! În urma verificării stării drumului de către o comisie formată din reprezentanţii CNAIR (inclusiv de la DRDP Craiova şi SDN Târgu Jiu), a fost luată decizia redeschiderii circulaţiei rutiere pe Transalpina începând cu data de 1.06.2024.

Sectorul de drum montan dintre Rânca și Curpăt al #DN67C (Transalpina) se redeschide pe timpul zilei, în intervalul orar 08:00 - 18:00.

Articolul continuă după reclamă

În afara acestui interval orar accesul este interzis din cauze obiective care țin de specificul acestei zone montane aflate la mare altitudine.

De asemenea limita de viteză pe acest sector de drum este de maximum 30 km/oră iar accesul autoturismelor cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone este interzis.

Respectarea acestor restricții este obligatorie pentru evitarea unor evenimente periculoase și pentru deplasarea în condiții de siguranță”, este anunţul pe care l-a făcut joi, Cristian Pistol, directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) chiar pe pagina personală de Facebook.

Citește și: Zece activități de 1 Iunie 2024 pentru copii și părinți. Ce puteți face în familie de Ziua Copilului

Iată postarea!

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Starea drumului în iunie 2024

Recent, drumarii au anunțat faptul că s-au încheiat procesele de dezăpezire pe celebrul drum, între Rânca și Obârșia Lotrului, au înlocuit indicatoarele rupte de vânt și de zăpadă și au fost îndepărtate pietrele de pe carosabil, tocmai pentru ca o comisie din cadrul Companiei de Drumuri să poată verifica dacă circulația pe Transalpina poate fi redeschisă.

După ce specialiștii au inspectat traseul și au verificat drumul, s-a decis deschiderea sectorului de drum montan dintre Rânca și Curpăt al #DN67C (Transalpina).

Citește și: O nouă zi liberă pentru elevi și profesori. De ce și când a fost stabilită: „Este în premieră la nivel național”

Recomandări pentru șoferii care conduc pe Transalpina

Transalpina este unul dintre cele mai frumoase drumuri naționale de la noi din țară care se află în Munții Parâng, în Carpații Meridionali, și reprezintă cea mai înaltă șosea din România cu punctul cel mai înalt în Paul Urdele la 2 145 m.

Drumul străbate în total patru județe, și anume: Gorj, Vâlcea, Sibiu și Alba.

Iată ce poți vizita pe celebrul drum Transalpina!

Obiective turistice de vizitat în zonă

Traversând Munții Parâng de la sud la nord, Transalpina are cea mai mare altitudine pe o porțiune de aproximativ 20 de kilometri în județele Gorj și Vâlcea, unde peisajul este ca o „șosea de creastă” ce trece la mică distanțo de vârful Dengheru, vârful Păpușa, vârful Urdele, vârful Iezer și vârful Muntinu.

Iată ce poți să vezi de-a lungul traseului pe Transalpina!

  • Mănăstirea Polovragi
  • Peștera Polovragi
  • Cheile Oltețului
  • Peștera Muierilor
  • Hamacele la înălțime din Baia de Fier.
  • Popas la Terasa Bunicului
  • Lacul Vidra
  • Iezerul Muntinului
  • Șaua Urdele
  • Stâna Ștefanu
  • Barajul Oasa
  • Cetatea Calnic

Citește și: Ce sărbători mari sunt în iunie 2024. În ce zile nu se spală în această lună

Noi reguli pentru șoferii care vor să plece în Grecia cu mașina! Reglementările au intrat deja în vigoare... Au fost deblocate 2700 de posturi vacante în spitale și servicii de ambulanță. Marcel Ciolacu: „este a treia decizie sim...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Mireasa sezonul 9, 26 iunie 2024. Cristina, deranjată de gestul lui Alex de a o chema pe Maria Lungu în casa băieților
Mireasa sezonul 9, 26 iunie 2024. Cristina, deranjată de gestul lui Alex de a o chema pe Maria Lungu în casa băieților Miercuri, 26.06.2024, 14:15
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x