Antena Căutare

Trenurile vor circula cu viteză redusă în continuare. CFR vine cu recomandări pentru călători și le mulțumește pentru înțelegere

„La nivelul șinei se înregistrează de multe ori chiar și de peste 50 – 80 de grade C la soare”. Iată la ce ar trebui să fie atenți călătorii!

Tren CFR în gară Galerie
Trenurile vor circula cu viteză redusă în continuare. | Shutterstock.com

CFR Călători a revenit cu precizări importante cu privire la viteza redusă de circulație a trenurilor.

Reprezentanții Instituției fac tot posibilul pentru ca pasagerii să rămână în siguranță pe tot parcursul călătoriilor.

Citește și: Trenurile București-Istanbul, din nou puse în circulație. Cât costă un bilet și cât durează o călătorie

Iată ce transmit oficialii!

Articolul continuă după reclamă

Trenurile vor circula cu viteză redusă în continuare

„România se confruntă cu temperaturi extrem de ridicate ce au impact și în transportul feroviar. Ca atare se extind restricțiile de viteză pe calea ferată pe perioada prognozată de meteorologi ca fiind caracterizată cu fenomene meteo extreme: caniculă și furtuni puternice” este informația transmisă de CFR în prima zi a lunii iulie printr-un comunicat de presă.

Deși călătorii se simt fără puteri în trenurile care circulă extrem de greu și în care aparatele de aer condiționat abia fac față, reprezentanții CFR susțin că prioritatea lor este siguranța pasagerilor, făcând „eforturi susținute pentru menținerea în circulație a tuturor unităţilor de material rulant dotate constructiv cu instalații de climatizare”.

Potrivit informațiilor oferite, România nu este singura țară care se confruntă cu temperaturi ridicate, instabilitate atmosferică, furtuni, incendii de vegetație și alte fenomene care îngreunează transportul feroviar, viteza de circulație redusă fiind o metodă sigură prin care se pot evita adevăratele catastrofe.

„Clima se schimbă, iar temperatura este mai ridicată decât cea pentru care a fost proiectată infrastructura feroviară precum și materialul rulant din România. Aceasta este o provocare cu care se confrunta atât România, cât și tările care trec prin aceleași schimbari climatice. În zilele cu temperaturi exterioare caniculare la nivelul șinei se înregistrează de multe ori chiar și de peste 50 – 80 de grade C la soare” spun oficialii.

Totodată, reprezentanții CFR Călători menționează că și în alte țări sunt luate aceleași măsuri de prevenție atunci când temperatura crește peste nivelul pentru care transportul feroviar a fost proiectat, punând accentul pe faptul că acest aspect este cât se poate de normal și văzut ca o metodă ce sporește siguranța pasagerilor.

Recomandările CFR Călători

Pentru ca deplasările să se desfășoare fără incidente în condiții de caniculă, oficialii vin cu următoarele recomandări valabile în special pentru persoanele cu sensibilitați crescute la căldură sau „care nu suportă temperaturile ridicate din cauza unor afecțiuni medicale:

  • să se hidrateze permanent şi să aibă cel puţin o sticlă cu apă în bagaj;
  • să aibă medicația necesară afecțiunilor pe care le au, în caz de nevoie;
  • să alerteze imediat personalul de tren dacă se simt rău în timpul călătoriei sau dacă observă o persoană care are nevoie de ajutor”

Citește și: Imagini cu ploșnițele care își fac de cap în trenurile operate de CFR! Călătorii îngroziți au făcut sesizare

Cu toate acestea călătorii sunt nemulțumiți de condițiile de călătorie, în pofida faptului că reprezentanții CFR le-au mulțumit pentru înțelegere, explicându-le că totul se întâmplă cu scopul de a-i proteja:

„Mulțumim tuturor pentru întelegere. Prioritatea CFR Călători este de a transporta călătorii în siguranță la destinație”.

Din cauza condițiilor impuse, oamenii au început să discute în mediul online:

„Până la destinație le mănâncă rugina”

„Acum pe bune... De ce să dau bani la saună, când îmi oferă CFR gratis?!”

„Nu sunt de vină trenurile că merg încet, căile ferate sunt vai de ele” a încercat o internaută să explice.

Citește și: A adormit pe șinele de cale ferată și a fost la un pas să-și piardă viața. Cum a scăpat bărbatul din Galați în ultima clipă

Vezi mai multe ştiri de ultimă oră pe observatornews.ro

Cât a ajuns să coste în prezent Dacia 1300! Un german scoate la vânzare un vehicul istoric „în stare excelentă”... Elevi din România, câştigători ai Competiţiei Internaţionalede Robotică „Maryland Tech Invitational”. Alianța s-a luptat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Mireasa Sezonul 9, 4 iulie 2024. Ștefan crede că Vlad și Liviu sunt influențați de Cristian. Ce alte acuze mai aduce
Mireasa Sezonul 9, 4 iulie 2024. Ștefan crede că Vlad și Liviu sunt influențați de Cristian. Ce alte acuze mai aduce Joi, 04.07.2024, 15:08
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x