Antena Căutare

Câți bani primește un român care culege sparanghel în Germania. Suma nu este deloc mică

Sezonul de cules sparanghel începe în luna iunie și se termină la începutul lunii septembrie! Iată câți bani câștigă românii în această perioadă!

Galerie
Câți bani primește un român care culege sparanghel în Germania | Shutterstock.com

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că salariile din Germania sunt cu mult peste salariile din România, chiar și la locurile de muncă pe care mulți nici nu le-ar lua în calcul vreodată.

Deși multor românilor le este greu să își lase familiile în țară și să plece să lucreze într-un alt stat, o bună parte dintre aceștia aleg calea străinătății tocmai din dorința de a le putea oferi apropiaților un trai mai bun decât au în România.

Citește și: Locul de muncă plătit regește, cu până la 100.000 dolari pe an. Ce trebuie să facă cei care vor să primească un asemenea salariu

Iată ce salariu au românii care au plecat să culeagă sparangel în Germania!

Articolul continuă după reclamă

Câți bani primește un român care culege sparanghel în Germania

Tendința de a pleca în alte țări pentru a face bani există de foarte mulți ani în România și, din păcate, se pare că încă este în creștere. Românii nu mai acceptă să lucreze pe bani puțini în țara natală și, tocmai de aceea, privesc cu motivație către alte țări care le pot oferi siguranța zilei de mâine.

În Germania, românii care aleg să se ducă la cules de sparanghel pot ajunge și la salarii de 3 000 de euro pe lună, iar acest aspect este cât se poate de important pentru ei tocmai pentru că astfel reușesc să aibă un trai mai bun decât în țară.

În ultimii ani, patronii din Germania au început să ofere sume din ce în ce mai mari pentru angajații români care culeg sparanghel, uneori ajungând și de până la 3 ori mai mari față de anii anteriori.

Avantajele de care se bucură românii plecați să lucreze în acest domeniu sunt reprezentate de: cazare, asigurare de sănătate, transport, o masă caldă pe zi, dar și plată suplimentară pentru orele lucrate în plus, potrivit Româniatv.net.

Totuși, există și un dezavantaj foarte mare în acest sens, și anume, faptul că sezonul sparanghelului se desfășoară pe o perioadă de doar 3 luni.

Citește și: Românii au cheltuit 7 miliarde de euro pe medicamente în primul trimestru din 2024. Ce transmit oficialii

Deși sezonul de cules sparanghel începe încă din luna iunie și se încheie la începutul lunii septembrie, o mare parte dintre români aleg să plece încă din luna martie sau aprilie pentru a se asigura că ocupă locul de muncă din timp.

Cei care vor să plece în Germania pentru a culege sparanghel trebuie să dea dovadă de seriozitate, punctualitate și obligatoriu lipsa cazierului judiciar.

La ce preț ajunge sparanghelul la noi în țară

Pentru că este o legumă extrem de sănătoasă, sparanghelul poate ajunge la prețuri pe care mulți nici nu și le închipuie. De cele mai multe ori prețul pentru un singur kilogram ajunge în magazine la aproximativ 40 - 50 de lei.

Suma depășește, de asemenea, de cele mai multe ori, prețul unui kilogram de carne, iar acest aspect îi determină pe oameni să nu cumpere, în ciuda tuturor beneficiilor pentru organism.

O legătură de sparanghel poate ajunge până la 20 de lei în magazine, în timp ce fermierii vând un kilogram cu o sumă puțin mai apropiată de sumele românilor, și anume cu aproximativ 36 de lei.

Cultivarea sparanghelului a devenit o afacere tot mai profitabilă și în România în ultimii ani. Cei care au avut curajul să investească în această plantă reușesc acum să culeagă roadele muncii.

Potrivit unei publicații, agricultorii români pot avea venituri săptămânale de până la 3 000 de lei din vânzarea acestor legume.

Citește și: Cât câștigă o manichiuristă din București într-o zi. Suma i-a surprins pe mulți: „Eu ca inginer nu fac atâția bani în afara țării”

Se reintroduc trenurile directe București-Giurgiu! 19 ani a durat ca totul să devină din nou posibil... Organizația Mondială a Sănătății, din nou în alertă! Au fost semnalate peste 7,6 milioane de cazuri de febră dengue în 9...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 27 septembrie 2024. Marius Elisei și Alex au pierdut 10.000 de RON
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 27 septembrie 2024. Marius Elisei și Alex au pierdut 10.000 de RON Vineri, 27.09.2024, 18:58
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x