Alertă METEO: CODUL PORTOCALIU revine! Avertismentul specialiștilor despre VREME. Zonele vizate

E cod porocaliu de inundatii!

Alertă METEO: CODUL PORTOCALIU revine! Zonele Hidrologii au emis un cod portocaliu de inunudații pentru râuri din județele Teleorman și Giurgiu. Avertizarea este valabilă până vineri, la ora 12. În acest interval vor fi sub cod galben și râuri din 12 județe.

Conform Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărirea Apelor (INHGA), codul portocaliu de inundații vizează următoarele bazine hidrografice: Neajlov (sector aval confluenţă Dâmbovnic – S.H. Călugăreni), Glavacioc (bazin mijlociu şi inferior), Câlniştea – judeţele: Giurgiu şi Teleorman.

Totodată, a fost instituit cod galben pe râurile din bazinele hidrografice: Crasna – judeţul Satu Mare, Crişul Negru – judeţele Bihor şi Arad, Crişul Alb – judeţele Hunedoara şi Arad, Bega Veche (judeţul Timiş), Timiş, Pogăniş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera – judeţele Caraş Severin şi Timiş, Desnăţui – judeţele Mehedinţi şi Dolj, Jiu, afluenţii Motrului aval S.H. Broşteni – judeţul Mehedinţi, Teslui – judeţele Dolj şi Olt, Călmăţui – judeţele Olt şi Teleorman, Vedea – Teleorman, afluenţii mici din bazinul inferior al râului Vedea – judeţele Olt, Argeş şi Teleorman, Neajlov – judeţele Argeş, Dâmboviţa, Giurgiu şi Teleorman.

Meteo: Avertizarea cod portocaliu expiră vineri la ora 12.00, iar cea de cod galben la ora 18.00.

Mai multe gospodării, dar și tronsoane de drum au fost inundate în județul Teleorman, din cauza ploilor și a zăpezii care s-a topit odată cu creșterea temperaturilor. Cea mai afectată localitate este comuna Drăgănești Vlașca, unde au fost inundate mai multe porțiuni de drum, dar și curți și case, după ce apa a trecut peste digurile ridicate de autorități.

sursa: libertatea.ro

Parteneri
Fusilli cu somon și mazăre. Rețetă simplă de paste
Descoperă o rețetă simplă, dar gustoasă, de paste pe care o poți prepara pentru un prânz în familie sau pentru o cină ușoară. Rețeta de fusilli cu somon și mazăre va fi cu siguranță pe placul tuturor.
Catine.ro
Ultimele știri