Antena Căutare

Alimentul care nu trebuie să lipsească de pe masa de Florii. Se spune că cine îl consumă va avea noroc și prosperitate tot anul

Există un aliment care trebuie să se regăsească neapărat pe masa de Florii, deoarece se crede că aduce noroc la casa omului. Află din rândurile de mai jos despre ce este vorba.

Ce aliment nu trebuie să lipsească de pe masa de Florii. Se spune că cine îl consumă va avea noroc și prosperitate tot anul Galerie
Ce aliment nu trebuie să lipsească de pe masa de Florii. Se spune că cine îl consumă va avea noroc și prosperitate tot anul | Shutterstock

Duminica de Florii sau Floriile este o sărbătoare importantă pentru creștini, care nu are o dată fixă, fiind comemorată, întotdeauna, în ultima duminică dinaintea Paștelui.

Pe lângă serbarea celor care poartă nume de flori, există mai multe tradiții și obiceiuri respectate în această zi, care țin inclusiv de gastronomie.

Citește și: Paștele cailor există! Locul din România în care se sărbătorește și ce tradiții există

Ce aliment este recomandat să consumăm la masa de Florii pentru a atrage norocul

Deși ne aflăm în postul Paștelui, în ziua sfântă de Florii, credincioșii vor putea consuma pește, un obicei despre care se spune că va aduce noroc. Cu toate acestea, tradiția are o însemnătate mult mai profundă. Se pare că tocmai Iisus Hristos ar fi fost cel care a cerut să mănânce pește în această zi, motiv pentru care Biserica dă voie credincioșilor să consume alimentul.

În plus, cei care vor consuma pește în această zi, nu doar că vor avea parte de prosperitate în viața lor, ci vor simți cum sunt parcă „dezlegați” de boli și suferințe. De asemenea, în popor, se mai spune că cei care consumă pește de Florii nu vor avea parte doar de noroc, ci și de armonie în casă, potrivit Fanatik.

Citește și: Ce nume sunt sărbătorite în ziua de Florii și ce semnificații au. Cui trebuie să spui „La mulți ani” în această Duminică

Ce alte tradiții și obiceiuri mai există de Florii

O altă tradiție de Florii are legătură cu ramura de salcie. Potrivit datinilor, creștinii vor duce aceste ramuri la Biserică, acolo unde vor fi sfințite de către preoți. Ulterior, acestea se aduc înapoi acasă și se vor așeza lângă o icoană, potrivit sursei citate mai sus.

O altă superstiție este legată de vreme. Se spune că așa cum va fi vremea de Florii, așa va arăta și de Paște.

Pe lângă aceste obiceiuri, există și câteva lucruri pe care nu ai voie să le faci în ziua de Florii. Astfel, se consideră că este păcat să muncim pe câmp sau să facem treburi casnice. În plus, nu avem voie să ne spălăm pe cap, pentru că, în caz contrar, se spune că podoaba capilară ne va încărunți mult mai repede.

De duminica Floriilor, cel mai bine este ca oamenii să se odihnească și să petreacă timp alături de cei dragi.

Cum va fi vremea de Florii și Paște în anul 2023

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru săptămâna Floriilor și săptămâna Paștelui 2023. Se anunță vreme prietenoasă în luna aprilie, cu precipitații excedentare în anumite regiuni pe perioade scurte.

Așadar, ne așteaptă sărbători cu vreme bună în acest an.

Vremea în săptămâna Floriilor 03.04.2023 – 10.04.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile intracarpatice, iar în rest valorile termice vor fi în general apropiate de cele normale.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile estice, sud-vestice, dar mai ales în cele sudice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Citește continuarea articolului aici:

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x