Supermarket-ul Kaufland a avut mai multe oferte la ulei și zahăr, motiv pentru care mai mulți oameni s-au îmbulzit să cumpere alimentele la un preț mai ieftin decât cel afișat la raft, potrivit Spynews.
Cât a costat o sticlă de ulei la magazinul Kaufland din Bulevardul Basarabia
Ieri, la primele ore ale dimineții, la magazinul Kuafland Basarabia, oamenii au format cozi uriașe pentru a putea cumpăra o sticlă de ulei cu un preț de 6,99 lei/kg și un kilogram de zahăr cu 3,99 lei/kg, potrivit aceleași surse menționate mai sus.
Astfel, la magazinul Kaufland din Bulevardul Basarabia, litrul de ulei s-a vândut la preţul de anul trecut. Dacă în prezent, un litru de ulei costă între 12 și 15 lei, în funcţie de locul de unde este cumpărat, ieri, el a putut fi cumpărat, doar din acea locație, la prețul de 6,99 lei/litru.
Citește și: Cum să cureți ușile din sticlă de la cabina de duș. Trucuri care le pot face să strălucească
Majoritatea oamenilor a fost formată din pensionari, care s-au așezat la cozi uriașe încă de la primele ore ale dimineții. Frigul nu a contat pentru ei, deoarece își doreau să prindă ofertele la ulei, zahăr și chiar banane. Coada s-a întins pe zeci de metri, iar angajații au amenajat, în parcarea supermarket-ului, garduri pentru a facilita accesul în magazin.
Mesele de sărbători ar putea fi mai sărace și mai scumpe anul acesta
Între timp, agricultorii anunță prețuri duble pentru kilogramul de carne de porc, potrivit Digi24. Deși scumpirile sunt cauzate, în mare parte, de facturile la energie, o altă cauză este aceea că fermierii au tras linie după un an agricol dezastruos.
Astfel, situația critică a fermierilor urcă pe o pantă ascendentă prețurile alimentelor, deja mai scumpe cu 20%, potrivit statisticilor, conform aceleași surse citate mai sus.
„În cazul nostru, Vrancea, Galați, Buzău, toată Moldova, dar în special aceste 3 județe au fost afectate de secetă,vorbim de producție 0 tone la hectar la culturile de porumb, iar la floarea-soarelui sub o tonă. Situația critică a fermierilor trage în sus prețurile alimentelor, deja mai scumpe, potrivit statisticilor, cu 20%.”, a spus Teofil Dascălu, fermier din județul Vrancea.
„Creșterile de prețuri la alimente în România nu s-au oprit, urmează încă un trimestru, cel puțin, de creșteri de prețuri. În cursul anului 2022 au fost creșteri de 20% peste nivelul inflației, e colosal, pentru că actorii economici au vrut să marcheze și un nivel de profit, și ne așteptăm la încă 10%-15% minim.”, a spus Florin Constantin, expert agricol, citat de Digi24.
Producătorii de carne spun că prețul unui kilogram de carne de porc se va majora chiar și cu 100% până la sărbătorile de iarnă. În supermarketurile din București prețul unui kilogram de ceafă, cotlet sau coaste de porc este între 19 și 29 de lei, însă ar putea să coste chiar și 60 de lei.
Târgul de Crăciun din sectorul 6 se deschide astăzi. Care sunt prețurile și programul activităților din acest weekend... Camilla a decis să pună capăt unei tradiții existente la Casa Regală din Evul Mediu. La ce renunță Regina Consoartă...