Antena Căutare

11.000 de Lexus rechemate in service

Se vor termina vreodata problemele pentru Toyota? Constructorul auto japonez a anuntat ca va rechema la service aproximativ 11.500 de automobile de lux marca Lexus LS vandute la nivel mondial, pentru a corecta o problema care afecteaza sistemul de control electronic a directiei.



Grupul nipon a precizat ca patru modele de automobile Lexus sunt vizate de aceasta retragere: modelele pe benzina LS460 si LS460L precum si modelele hibride (un motor pe benzina si un motor electric) LS600h si LS600hL. Pe regiuni, aproximativ 4.500 de automobile vor fi retrase de pe piata japoneza iar restul de aproximativ 7.000 de autovehicule vor fi retrase de pe alte 50 de piete, inclusiv 3.800 de automobile in SUA, 150 in Europa si 800 in China.

In anul 2008 Toyota a devansat grupul american General Motors devenind cel mai mare constructor auto din lume, insa retragerile masive din ultima vreme au ridicat semne de intrebare daca nu cumva grupul nipon a sacrificat reputatia sa de calitate pentru a deveni numarul unu.

De la finele anului trecut si pana in prezent Toyota a retras de pe piata aproximativ 10 milioane de autovehicule vandute la nivel mondial si a platit o amenda record de 16,4 milioane de dolari pentru a solutiona acuzatiile potrivit carora a ascuns problemele existente la pedala de acceleratie a autovehiculelor sale, probleme care au provocat 50 de decese in SUA.

sursa: jurnalul.ro

Frogman Rocket II, monstrul pe 3 roti... Noi tunam, nu gandim...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x