Antena Căutare

3 actiuni de intretinere a masinii de care te poti ocupa singur

Pentru ca iti doresti sa oferi viata cat mai lunga masinii tale, stii ca intretinerea ei joaca un rol semnificativ. O ingrijire adecvata te va ajuta sa te bucuri de propria masina cat mai mult timp. Pentru ca traim viata intr-un ritm accelerat, momentele libere de relaxare le gasesti tot mai greu, a face tu principalele proceduri de intretinere a masinii va insemna atat economie de bani, dar si de timp. In acest sens, gasesti piese auto de care ai nevoie in magazinele online, indiferent de marca masinii. De exemplu, opteaza pentru piese auto Opel de la AutoAtu.

Nu conteaza ce tip de autovehicul conduci, nu conteaza ca nu esti un expert auto sau ca nu ai inclinatii pentru mecanica. Sunt anumite reparatii pe care oricine le poate rezolva rapid si usor cu cheltuieli minime.

Filtrul de aer

Este recomandat ca schimbarea filtrului de aer sa fie facuta o data pe an. Ai ca optiune sa platesti un mecanic si sa renunti la masina pentru o zi sau poti inlocui filtrul de aer la tine acasa in aproximativ 10 minute.

Repereaza locul filtrului de aer. Filtrul de aer se afla sub capota masinii, intr-o cutie neagra dreptunghiulara. Are un capac prins cu cleme metalice pe lateral.

Deschide cutia, apoi observa si retine cum filtrul de aer este fixat in interiorul acesteia.

Scoate filtrul de aer uzat si introdu-l pe cel nou, exact asa cum a stat cel precedent.

Tine minte sa inchizi clemele metalice cand ai terminat.

Stergatoare parbriz

Dupa sase luni sau un an de la utilizare vei avea nevoie de lamele noi pentru stergatoare. Fara sa iti faci nicio grija, realizeaza tu insuti actiunea de schimbare a lamelelor. Aceasta difera de la masina la masina, deci este posibil sa fii nevoit sa urmezi cativa pasi diferiti, conform manualului de utilizare. Practic, procesul este similar cu schimbarea filtrului de aer.

Ridica stergatoarele, ca si cand ai vrea sa speli parbrizul si scoate lamelele vechi.

Acorda atentie modului in care vechile lame sunt prinse de bratele de fixare.

Observa sistemul de prindere si nu forta nimic. Indeparteaza vechea lamela.

Ataseaza noile lamele, avand grija sa nu indoi bratele stergatoarelor si sa nu zgarii parbrizul. Asigura-te ca sunt stranse bine.

Daca nu iti mai aduci aminte cum erau fixate vechile lamele, nu iti face griji, ambalajul celor noi ar trebui sa aiba instructiuni si o reprezentare grafica.

Bateria

Un lucru important pentru ca masina ta sa se pastreze in stare buna, este un contact bun al bateriei. Depunerea reziduurilor pe bornele acesteia poate cauza oprirea masinii. Ele trebuie asadar verificate periodic, iar daca se cere, curata-le. Afla din randurile de mai jos cum sa cureti bateria si bornele, astfel incat sa eviti achizitia uneia noi.

Deconecteaza cablurile bateriei, prima data pe cel negativ. Daca este cazul, foloseste o surubelnita.

Realizeaza procesul de curatare, foloseste un produs de la magazinul de piese auto sau prepara tu o solutie din bicarbonat de sodiu si apa. Aplica cu generozitate lichidul si curata cu peria de sarma.

Limpezeste suprafata cu apa.

Sterge cu o carpa

Verifica cablurile de coroziuni si daca este necesar inlocuieste-le.

Invata mereu despre masina ta, pune intrebari celor care cunosc si vei vedea cum in timp autovehicului tau se va bucura de o ingrijire net superioara, prin urmare si problemele vor ramane mai mult timp la distanta.

Avertismentul autorităţilor: Luaţi măsuri de siguranţă dacă aveţi acest tip de maşină! Puteţi rămâne rapid fără autoturi... Cum să îți pregătești mașina pentru o călătorie de durată...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x