Antena Căutare

4 sfaturi inteligente pentru a crește valoarea de vânzare a mașinii tale

Încă dinainte de achiziționarea mașinii, orice proprietar trebuie să ia în calcul că, la un moment dat, aceasta va reprezenta un bun a cărui vânzare îi poate aduce o sumă considerabilă de bani. De aceea, îngrijirea corespunzătoare a automobilului ar trebui să fie preocuparea prioritară a deținătorului.

Încă dinainte de achiziționarea mașinii, orice proprietar trebuie să ia în calcul că, la un moment dat, aceasta va reprezenta un bun a cărui vânzare îi poate aduce o sumă considerabilă de bani. De aceea, îngrijirea corespunzătoare a automobilului ar trebui să fie preocuparea prioritară a deținătorului.

Există numeroase moduri în care poți maximiza valoarea de vânzare a mașinii tale, chiar din prima zi în care ai condus-o. Indiferent dacă ești sau nu primul proprietar al acesteia, apelează la câteva sfaturi inteligente care te vor ajuta să obții un preț de vânzare cât mai ridicat.

Alege o mașină “cu potențial”

E foarte important să alegi o mașină care are potențial. Ce înseamnă acest lucru? Că își va păstra valoarea în timp. De cele mai multe ori, marca mașinii dictează și o mare parte din valoarea acesteia. Mai apoi, dacă vorbim despre automobilele second-hand, anul de fabricație este un factor decisiv: cu cât mașina este mai nouă, cu atât prețul pe care îl vei obține prin vânzarea sa va fi mai mare.

Optează pentru o mașină achiziționată de la reprezentanță, dacă îți dorești un autoturism cu zero kilometrii, și din locuri sigure dacă ești în căutarea unei mașini la mâna a doua. Chiar și într-un amanet auto București poți găsi mașina la care visezi, la un preț accesibil.

Ocupă-te de cosmetica mașinii

Modul în care se prezintă mașinii în momentul punerii în vânzare este un mod eficient de a atrage, sau din contră, de a respinge potențialii clienți, gata să-ți ofere un preț bun. Din acest motiv, aspectul exterior și cel interior al mașinii trebuie să arate cât mai bine, iar această responsabilitate îți este atribuită ție, în calitate de șofer și/sau proprietar.

Vizitează spălătoria auto ori de câte ori mașina ta este murdară și ai grijă să o păstrezi cât mai curată chiar și dupa aceea. Folosește produse și ustensile profesionale, adecvate fiecărui componentă a mașinii în parte (caroserie, bord, jante etc).

Efectuează reparațiile necesare

Atunci când observi anumite nereguli în funcționarea mașinii tale, este momentul să mergi la un service auto pentru a face verificările necesare. De asemenea, este indicat să faci acest lucru chiar și preventiv, pentru a identifica din timp defecțiunile ce pot apărea.

Nu uita nici de reviziile obligatorii care trebuie făcute la timp. Inspecția Tehnică Periodică se face o dată la doi ani, însă, între timp, e posibil să fie necesară înlocuirea anumitor piese ale mașinii. Alege să achiziționezi doar produse noi, iar dacă te gândești să minimizezi costurile, cumpără-le de la un magazin piese auto online, deoarece vei găsi oferte de preț mai avantajoase.

Parchează mașina în locuri sigure

De multe ori, oricât de multă grijă ai avea tu de mașina ta, e destul de greu să o protejezi așa cum ți-ai dori, din cauza celorlalți șoferi mai neatenți. Poți preveni eventualele incidente care îți pot avaria mașina parcând-o în locuri sigure. Evită, deci, să o lași parcată în stații de autobuz (unde, de altfel, este și interzisă staționarea), în dreptul căilor de acces pentru pietoni, pe străduțe înguste unde poate fi zgâriată de alte mașini etc.

Dacă ai avantajul ca locuința ta să fie prevăzută cu garaj sau parcare supravegheată, atunci lucrurile sunt mult mai simple.

Sursa foto: pixabay.com

Trei sfaturi preţioase de care să ţii cont dacă nu vrei să păţeşti nimic la volan... Toţi şoferii care sunt amendaţi de Poliţie trebuie să primească ACEST DOCUMENT. Măsura este OBLIGATORIE! Când se prescri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x