Antena Căutare

430 km/ora: nou record mondial de viteza stabilit de Veyron!

Bugatti a lansat Veyron 16.4 Super Sport, un model care dezvolta 1.200 cai putere, si care a stabilit deja un nou record de viteza pentru o masina de serie, de peste 430 km/h, relateaza www.worldcarfans.com.

Sambata dupa-amiaza, pe circuitul Ehra-Lessien (langa Wolfsburg) al Volkswagen Group, Veyron Super Sport a stabilit o viteza medie de 431,072 km/h. Masina a fost condusa de Pierre Henri Raphanel, pilotul de teste al Bugatti, cursa fiind urmarita de oficiali germani (TÜV). Un reprezentant al Guinness Book of Records s-a aflat si el acolo pentru a fi martor la noul record mondial.

"Ne-am asteptat sa atinga o viteza medie de 425 km/h, insa vremea a fost frumoasa azi si am reusit chiar mai mult", a declarat Dr. Wolfgang Schreiber, inginerul sef al Bugatti.

Cei 1.200 cai putere (882 kW) ai automobilului (cuplul maxim - 1.500 Nm) reprezinta un pas inainte de la cei 1.000 cai putere cat dezvolta Veyron in versiunea "standard".

Inginerii de la Bugatti au reusit aceasta performanta prin utilizarea unor turbine marite asociate unui motor de 8,0 litri si 16 cilindri. De asemenea, Veyron Super Sport are si un sasiu imbunatatit.

Showuri offroad Dacia Duster... Dagger GT - o masina de ajuns pe luna...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x